用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 係咪根德園唔收細b?
go

係咪根德園唔收細b? [複製鏈接]

我亞囡係細b, 打算報讀下年K1, 請問有無以家讀緊o既係細b呢?  即係9月以後出世, 但無遲一年入讀K1.

Thanks!
   0    0    0    0

我只知小兒那班沒有11和12月出世小朋友,9和10月份都有。

亞囡嗰班有唔少9/10/11月出世,但12月好似唔覺眼。

原帖由 Big-Mouth 於 09-11-7 21:08 發表
我只知小兒那班沒有11和12月出世小朋友,9和10月份都有。

Thanks!  咁即係都有機會收細b

原帖由 chingchingb.ma 於 09-11-7 21:37 發表
亞囡嗰班有唔少9/10/11月出世,但12月好似唔覺眼。

我女兒班上沒有11,12月的寶寶,11,12月的都是上一年的大寶寶。

有呀! 同班同學都有10,11月, 所以絶對唔係睇細b而唔收.

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 09-11-7 11:20 發表
我亞囡係細b, 打算報讀下年K1, 請問有無以家讀緊o既係細b呢?  即係9月以後出世, 但無遲一年入讀K1.

Thanks!

話時話,亞囡嗰班上個月開生日會(9及10月出世嘅同學),計埋有10個,其中2、3個仲10月尾,而11月出世大有人在,KV又點會唔收細b呢!!

原帖由 graceshumwy 於 09-11-19 01:33 發表
有呀! 同班同學都有10,11月, 所以絶對唔係睇細b而唔收.

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 09-11-7 11:20 發表

Thanks!

囡囡果班1, 2月比較多人生日(平均每個月有5-6人), 而9月就無人生日啦, 10仲要得1個, 睇個樣似係上年大b囉, 以我知11月同12月都最少有2個係上年嘅大b, 所以如果想入kv, 可以考慮遲一年入做大b, 因為我諗細b嘅智力/聰明同大b就算一樣, 但係小肌肉嘅發展點都係有啲距離~~~

Thanks!

e.....你囡囡2007年出世, 應該係今年報名, 出年讀k1喎.
你發問嘅時候應該已經過晒攞表時候, 如果已經報咗名就即管去試吓, 如果無報就等出年先, 機會大啲:)

我大女係04年10月尾出世架都收左...而家讀緊K3

‹ 上一主題|下一主題