用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無連"爸爸媽媽"都未識叫既bb被Think取錄左? ...
go

請問有無連"爸爸媽媽"都未識叫既bb被Think取錄左? [複製鏈接]

我bb in既時候大致上表現ok,做到老師問既野,但仲未識叫"媽媽",吾知會吾會扣哂分?? worry........
   0    0    0    0

情況一樣,Meifoo、klntong都收了。不用太擔心。

原帖由 pingu_k 於 09-11-7 13:32 發表
我bb in既時候大致上表現ok,做到老師問既野,但仲未識叫"媽媽",吾知會吾會扣哂分?? worry........

我尋日in麗港城THINK,應該有成300幾人in,我個仔咩都唔講,咩都唔做,無hi & bye,老師搞佢,佢就想喊咁,老師又咩都無問我,only問下邊個湊BB,日常language講中文定英文,我估取錄機會好微。

原帖由 agneslee28 於 09-11-7 13:47 發表
情況一樣,Meifoo、klntong都收了。不用太擔心。

你兩間都收了,真好呢!!聽到你咁講,我都放心些!因為我怕其他幼稚園都會因為呢樣野扣哂分,間間都吾收.....

原帖由 SKB 於 09-11-7 13:57 發表
我尋日in麗港城THINK,應該有成300幾人in,我個仔咩都唔講,咩都唔做,無hi & bye,老師搞佢,佢就想喊咁,老師又咩都無問我,only問下邊個湊BB,日常language講中文定英文,我估取錄機會好微。 ...

小朋友真係控制吾到!我其實都好怕我bb會扭/丟野落地,好在琴日無!!你仔仔幾大??

至於問家長,我諗個個差不多,老師都係問我呢d咋,主要都係不停拎野考bb!

我仔仔interview 時做晒老師指令, 臨走仲佢老師bye bye, 不過剛收到通知, 唔收佢!!

我仔 08年08月出世男BB.
唔識講野... 老師問:那個是爸爸, 那個是媽媽, 亞仔只是撲向我倆.
他都有得讀 MeiFoo PM.
所以有時, 做唔晒老師要求, 都會收...

Which Think?
原帖由 jvanbb 於 13/11/2009 12:33 發表
我仔仔interview 時做晒老師指令, 臨走仲佢老師bye bye, 不過剛收到通知, 唔收佢!!

原帖由 emersonwu 於 09-11-13 15:43 發表
我仔 08年08月出世男BB.
唔識講野... 老師問:那個是爸爸, 那個是媽媽, 亞仔只是撲向我倆.
他都有得讀 MeiFoo PM.
所以有時, 做唔晒老師要求, 都會收...

其實我覺得D老師問那個是爸爸, 媽媽呢條問題好無聊, 如果個BB唔表示唔答, 又或者答錯/指錯, 咁係咪代表佢真係唔知邊個係咩?  +E d bb不知幾醒, d老師不如問d bb, dad 同 mama 邊個好"恰"d, 佢可能識答你...

原帖由 jvanbb 於 09-11-13 12:33 發表

吓?咁都吾收呀?請問which branch & how old is your son?

回覆 4# emersonwu 的文章

我阿仔係0807BB, 當時interview都做唔晒老師的要求, 美孚都收咗佢pm class..

咁THINK 收生可能同大, 細B 有關喇, 因我仔係細B 黎既.

你地就好啦,我個仔0805只做了少少,但只是waiting list,睇怕機會0!

my son is 0807BB. KT accepted to am class..
‹ 上一主題|下一主題