用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 想問G.T.幾時會開始call waitinglist?
go

想問G.T.幾時會開始call waitinglist? [複製鏈接]

網上有留言話直資學校要過左自行收生階段才call waitling list 學生!唔知係咪真呢?
G.T.又會幾時開始call 呢?
有無waiting list 家長收到 call 信呢?
最後一個問題:waiting 家長要幾時開始send 信比陳校長呢?

請多多指教!
   0    0    0    0

王國長老

原帖由 Hohobee 於 09-11-11 23:43 發表
網上有留言話直資學校要過左自行收生階段才call waitling list 學生!唔知係咪真呢?
G.T.又會幾時開始call 呢?-> 好似5-6月左右
有無waiting list 家長收到 call 信呢?-> 電話call
最後一個問題:waiting 家長要幾時開始send 信比陳校長呢?->如果子女學業上得獎或公開比賽得獎, 最好將資料寄去優才. 亦可間中寫信給陳校長(這個不保証有用, 但以示恆心)

請多多指教! ...

thank u!
原帖由 edea 於 09-11-11 23:55 發表
原帖由 Hohobee 於 09-11-11 23:43 發表
G.T.又會幾時開始call 呢?-> 好似5-6 ...

原帖由 edea 於 09-11-11 23:55 發表
G.T.又會幾時開始call 呢?-> 好似5-6 ...

咁我想問, 以上幾年經驗, GT call waiting 是在統一派位出結果之前定之後呢? 謝謝。
‹ 上一主題|下一主題