用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村,九龍塘啓思,九龍城靈糧堂.
go

又一村,九龍塘啓思,九龍城靈糧堂. [複製鏈接]

又一村上午班
九龍塘啓思下午班
九龍城靈糧堂下午班----請問各位家長會選邊間?
   0    0    0    0

梗係上午班啦!我大仔讀過一年 K1 下午班,D 訓覺時間亂哂,對健康好大影響。我怕佢上 P1 適應唔到,K2 都已經即刻轉左校,但就要轉一間差 D 既……

下午校只係 D 學校因為有學生唔想讀全日、而唔好唗左個校園而出現既學制,真係讀唔過……

我個仔仔而家讀緊九龍城靈糧堂兩歲班,我覺得呢間學校真係十分十分好,校長老師嬸嬸個個都好好,真係好關心小朋友,所以我仔仔讀得好開心!

靈糧堂有 2 歲 nursery 班?咁係咪直升 K1?

係可以直升 K1,所以我已經交左留位費喇!

原帖由 pondlily 於 09-11-15 00:14 發表
梗係上午班啦!我大仔讀過一年 K1 下午班,D 訓覺時間亂哂,對健康好大影響。我怕佢上 P1 適應唔到,K2 都已經即刻轉左校,但就要轉一間差 D 既……

下午校只係 D 學校因為有學生唔想讀全日、而唔好唗左個校園而出現既學制,真 ...

咁又唔係, 我聽聞有d老師話幼稚園年紀的小朋友, 讀下午班吸收得好d.

原帖由 gret 於 09-11-17 16:56 發表

咁又唔係, 我聽聞有d老師話幼稚園年紀的小朋友, 讀下午班吸收得好d.

我都聽過,不過唔記得係邊聽過.
‹ 上一主題|下一主題