用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 課程進度
go

課程進度 [複製鏈接]

學校已經教o緊[小豬想睡覺], 仲係差唔教完, 但網上遊戲仲係得前三個 ([上學了], [我做得到], [弟弟出生了]), 是否學校教得快?
   0    0    0    0

學校係咁架wo,上年k1時又係好似教得好快,12月呢就做咩設計活動同做觀察活動,1月先教埋最後一個主題,唔知係0米學校趕係11月教晒4個主題先可以開始做觀察活動呢?

不過我諗網上遊戲又未必跟學校教的速度卦?因為上電腦堂時亞仔話k2仲係玩梗"餐盒裡的秘密",但係學校已差不多教晒 "一起玩".

thanks!

原來如此, 攪到我個仔等到頸都長o埋, 唯有繼續"磨"呢三個主題啦...

原帖由 skytek 於 09-11-18 13:39 發表
thanks!

原來如此, 攪到我個仔等到頸都長o埋, 唯有繼續"磨"呢三個主題啦...

哈哈係呀,玩多d當溫習啦!

原帖由 bb媽0米 於 09-11-18 15:30 發表

哈哈係呀,玩多d當溫習啦!

你地咁勸力既..我只係有時攞本書同阿仔當故事書講下架咋...

原帖由 jojoplanet 於 09-11-19 09:54 發表

你地咁勸力既..我只係有時攞本書同阿仔當故事書講下架咋...

冇呀當玩下遊戲咁jei,平時都有同亞仔玩開d online game,咁學校0既網上遊戲益智d又可以同佢溫下習麻!

小朋友鍾意玩ma。

佢有得選"廣東話"或"普通話", 所以我都可以學埋"煲冬瓜"。

[小豬想睡覺] 已經可以玩啦lu...

不過我而家發覺佢好鍾意攪我部電腦, 攪到亂晒都唔緊要, 最驚佢delete我D重要野..

原帖由 skytek 於 09-11-19 23:50 發表
小朋友鍾意玩ma。

佢有得選"廣東話"或"普通話", 所以我都可以學埋"煲冬瓜"。

[小豬想睡覺] 已經可以玩啦lu...

不過我而家發覺佢好鍾意攪我部電腦, 攪到亂晒都唔緊要, 最驚佢delete我D重要野.. ...

可以玩太好了!!

其實d遊戲都幾得意,我都幾鐘意玩,我最鐘意聽0個d故事,唔好話亞仔啦哈哈....

我鐘意d遊戲可以配合到學校教0既野,寓溫習於娛樂,正!
‹ 上一主題|下一主題