用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 校車 and 茶點
go

校車 and 茶點 [複製鏈接]

我想問吓知唔知是否校車and 茶點每年一次過比錢的,仲有無其他雜費呢?thank you
   0    0    0    0

校車費有的是自動轉帳有的是每月入信封的.已茶點應是連學費交的.

我囡今年k1全日

每個學期一次雜費/書簿費, 已包生日會, 名牌, 名印, 杯, 毛巾盒等, 大約千五

每月饍食費跟學費每個月自動轉帳

校車錢每個月姨姨會比個車費袋你, 你可以比cash or cheque

原帖由 bonbon116 於 09-11-17 12:47 發表
我想問吓知唔知是否校車and 茶點每年一次過比錢的,仲有無其他雜費呢?thank you
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

thank you,我囡囡下年讀k1全日班,真係好期待入又一村返學,我希望令佢開開心心咁讀書呀.

我囝囝都係下年k1全日呀, 唔知會唔會同班

你放心, 我囡囡返左日學, 己愛上間學校, 叫佢返舊學校, 佢死都唔制添(其實舊學校都好好)

原帖由 bonbon116 於 09-11-18 01:00 發表
thank you,我囡囡下年讀k1全日班,真係好期待入又一村返學,我希望令佢開開心心咁讀書呀.
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

請問全日班下午有乜活動架? 會唔會教書架?如果會, 咁進度咪快過上午班好多?
如參加課外活動係4-5pm, 會好倦嗎?

原帖由 winwin815 於 09-11-18 13:46 發表

你放心, 我囡囡返左日學, 己愛上間學校, 叫佢返舊學校, 佢死都唔制添(其實舊學校都好好)

下午係午睡, 20分鐘story time, 同佢地出playground散步, 做埋當日既家課咁, 唔會同半日班有好大差異, 我比小朋友讀全日, 因為佢自細係育嬰園長大, 我地無工人, 亦唔習慣只返3小時學, 在校食午餐, 亦令我地安心d

我今個學期無join課外活動, 所以答唔到你, 但係一星期一日, 小朋友應該都應付到

原帖由 roots 於 09-11-18 15:18 發表
請問全日班下午有乜活動架? 會唔會教書架?如果會, 咁進度咪快過上午班好多?
如參加課外活動係4-5pm, 會好倦嗎?
歡迎參觀『文。穎之家』

我囡都係全日班,可能有機會一班喎,我知道全日班得2-3班,所以都有機會的,你囝囝駛唔駛搭校車呀?我選這校係見到bk的媽媽話小朋友會很開心和無壓力,呢點我好欣賞.

原帖由 winwin815 於 09-11-18 13:46 發表

我住沙田, 年尾仲會搬入馬安山添, 其實要搭校車, 但係我大囡已在又一村返k1, 即係下年k2, 兩個校車加埋成2千幾蚊, 我覺得好貴, 所以可能自己接送

我囡囡只讀幾個月, 係咪無壓力唔知, 但係佢地真係做好多野去build up小朋友既自信心

原帖由 bonbon116 於 09-11-18 18:20 發表
我囡都係全日班,可能有機會一班喎,我知道全日班得2-3班,所以都有機會的,你囝囝駛唔駛搭校車呀?我選這校係見到bk的媽媽話小朋友會很開心和無壓力,呢點我好欣賞.

...
歡迎參觀『文。穎之家』

全日班d小朋友生活好有規律喎

原帖由 winwin815 於 09-11-18 15:36 發表
下午係午睡, 20分鐘story time, 同佢地出playground散步, 做埋當日既家課咁, 唔會同半日班有好大差異, 我比小朋友讀全日, 因為佢自細係育嬰園長大, 我地無工人, 亦唔習慣只返3小時學, 在校食午餐, 亦令我地安心d

我 ...

都幾好架, 同埋全日班係12個月既, 我地無工人, 又唔使煩放暑假係點

原帖由 roots 於 09-11-23 17:09 發表
全日班d小朋友生活好有規律喎
歡迎參觀『文。穎之家』
‹ 上一主題|下一主題