用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣CHOICE, 學之園, 康傑, 哪間好?
go

青衣CHOICE, 學之園, 康傑, 哪間好? [複製鏈接]

請問青衣Choice, 學之園, 康傑 哪間好些?  小一派位又如何?
   0    0    0    0

I shall choose LH, because I think LH is better than 康傑....

原帖由 ruima 於 09-11-20 13:57 發表
請問青衣Choice, 學之園, 康傑 哪間好些?  小一派位又如何?

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果講英文同pth教學時間, 康傑會差好多 (就正如佢平好多一樣)
但係康傑課程都算深, 我個仔本來打算插班讀康傑, 所以睇過佢N1下學期d書, 揀得幾好 (相比阿仔e+讀嘅KM, 有d一樣個系列, 有d仲好!), 1d都唔淺架!
btw, 小學"派位"唔會因為你讀邊間KG有分別.. 但係自己考小學就唔同咁講
我唔清楚康傑去直資/c校嘅成績, 但係如果你target入津校嘅, 讀康傑唔應該會有太大適應上嘅問題

邊間最好就唔知,不過學之園同康傑都係無學卷既,另外康傑就比較活動教學啲,都有好多出外活動,choice就比較注重學術既,出外的時間就相對比較少,不過佢就能夠接到小學,學之園就不太清楚

原帖由 ruima 於 09-11-20 13:57 發表
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作
‹ 上一主題|下一主題