用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 暑期海外學習團
go

暑期海外學習團 [複製鏈接]

學校搞既暑期海外學習團, 去澳洲16日, 包晒全部$28000~30000左右, 算唔算貴?
   0    0    0    0

原帖由 SmileFoReVeR 於 09-12-2 01:26 發表
學校搞既暑期海外學習團, 去澳洲16日, 包晒全部$28000~30000左右, 算唔算貴?

我仔學校去英國,跟EF出團,$23000,15日包食宿、英文課程、觀光、來回機票。可6個月分期付款。

咁講我嗰間咪好貴
請問你嗰團係住邊到架? 係咪一個學生去一家英國人屋企住架?
原帖由 701003 於 09-12-4 22:06 發表

我仔學校去英國,跟EF出團,$23000,15日包食宿、英文課程、觀光、來回機票。可6個月分期付款。

表面睇價錢是貴了一些,因為澳洲遊學一般比英國平,英國16-17天的價錢應會比你所說的平一些,所以兩個因素加埋就係貴咗。

况且學校包團,旅行社一般都會收順D,因為有人幫佢搵埋客,賺少D無所謂。

不過,平貴都仲要睇包乜,同埋接待單位的質素,有時會包兩三日大城市觀光,條數可以差幾千。

順帶一提,學校搞遊學最大問題是有一大班同聲同欺同學仔一齊,未必可以如家長所願大量接觸外國文化,花了幾萬但換來只是像去了烏溪沙兩個禮拜。

多謝你既意見, 其實張通告都係略略寫咗包食宿交通保險課程活動遊覽等正常嘢, 只知一個人住一個外國人家庭, 其他詳細行程都唔知道, 我諗要再了解吓先.....
原帖由 BillyM 於 09-12-5 19:39 發表
表面睇價錢是貴了一些,因為澳洲遊學一般比英國平,英國16-17天的價錢應會比你所說的平一些,所以兩個因素加埋就係貴咗。

况且學校包團,旅行社一般都會收順D,因為有人幫佢搵埋客,賺少D無所謂。

不過,平貴都仲要睇包乜,同埋接待單位 ...

原帖由 SmileFoReVeR 於 09-12-5 00:13 發表
咁講我嗰間咪好貴
請問你嗰團係住邊到架? 係咪一個學生去一家英國人屋企住架?

好似貴咗少少咁啦 我仔果團去Isle of Wight,寄住當地家庭,其中兩日去倫敦,住兩晚酒店。

算平.我覺得
我個仔去澳洲14日全包
2皮野左右
‹ 上一主題|下一主題