用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明年讀K1的小朋友...
go

明年讀K1的小朋友... [複製鏈接]

如題:各家長你小朋友讀的幼稚園近不近你們家,耍乘坐校車OR 在家付近 OR 自己接送 OR 工人接送?想統計一下!番AM OR PM CLASS!
   0    0    0    0

我連學校都未決定,統計唔到過播

不過我一定會俾佢讀上午班囉~

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 oct07-mama 於 09-12-2 17:31 發表
我連學校都未決定,統計唔到過播

不過我一定會俾佢讀上午班囉~

我都係~
都係am (全部話哂pm唔考慮)
不過幾間都唔近, 就算原校都係, 但係e+老公湊返學, 工人湊放學, 出年細b出世之前就會轉坐校車放學~

學校收了AM class,會選校巴,約15 mins 車程(坐小巴時間).你想開線嗎?

升原校k1, am class, 同區,自己搭小巴送返學,工人接放學。

原帖由 ANNET 於 09-12-2 17:27 發表
如題:各家長你小朋友讀的幼稚園近不近你們家,耍乘坐校車OR 在家付近 OR 自己接送 OR 工人接送?想統計一下!番AM OR PM CLASS!

出年應該出九龍塘返學上午班. 未諗坐校車定自己帶佢返學喎!

原帖由 linglingng 於 09-12-3 14:42 發表
出年應該出九龍塘返學上午班. 未諗坐校車定自己帶佢返學喎!

長沙灣-kln tong,都應該坐校車,am class,如果c6車返學,我的士接放學,可能仲貴.....

原帖由 ANNET 於 09-12-2 17:27 發表

I always think it's not good for the kid to travel too far away to school. within 5 min's drive is still acceptable. Thus, if my boy can enter our target school. we would rather move to the place near the school.

原校升k1, 近屋企唔駛搭車.  自己送返學後返工., 工人姐姐接放學.

全部收左既K1都係住個區,... 應該會坐校車。.... cos 小巴、村巴吾到學校,坐的士接送大概可能仲貴。
‹ 上一主題|下一主題