用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港中國婦女會丘佐榮學校 你會選丘佐榮學校嗎?
go

你會選丘佐榮學校嗎? [複製鏈接]

本人是丘佐榮學校的畢業生,現在住深水埗區,仔仔現在讀N3, 正考慮好唔好搬回東區,請問這間小學現在好唔好呢?多唔多人揀呢? 這區仲有冇其他更好的選擇呢? 請指教?
   0    0    0    0

你好,小囡今年升小一,不過喺讀新基灣,其實丘佐榮我都有選,不過喺排第3位,新、舊基灣排1、2位,因為我家住東大街,最近都喺新基灣,可以每天送她返学。其實,東區都有d school可選gei,如北角官立小學(不同學網)、聖公會柴灣聖米迦勒小學、筲箕灣官立(東大街)等都唔差,筲官升中有机会派回柴灣道果邊間官立中学 band 1嚟,不過,我多口提你一句,如你選新基灣的那你要有心理準備,因為一來功課多,二來每人一定要学一樣樂器,三來雜費同捐(錢、贈)都好多,以我所知丘佐榮同舊基灣就唔一定要学樂器,唔知對你有冇幫助。
原帖由 emilyfun88 於 09-12-10 14:25 發表
本人是丘佐榮學校的畢業生,現在住深水埗區,仔仔現在讀N3, 正考慮好唔好搬回東區,請問這間小學現在好唔好呢?多唔多人揀呢? 這區仲有冇其他更好的選擇呢? 請指教? ...

Linki, 你好!

我仔仔在首輪自選被愛蝶基灣取錄, 我想問每人要學一種樂器, 請問在學校學或是出面自己搵??

原帖由 Linki 於 09-12-14 16:29 發表
你好,小囡今年升小一,不過喺讀新基灣,其實丘佐榮我都有選,不過喺排第3位,新、舊基灣排1、2位,因為我家住東大街,最近都喺新基灣,可以每天送她返学。其實,東區都有d school可選gei,如北角官立小學(不同學網)、聖公會柴灣聖米迦勒 ...
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.
‹ 上一主題|下一主題