用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 6月大抽獎有結果後,仲有邊間直資/私校會有位? ...
go

6月大抽獎有結果後,仲有邊間直資/私校會有位? [複製鏈接]

一心一意大抽獎,不過又好驚唔知派左去邊,如果萬一真係派得唔好,到時仲有邊間直資/私校會有位?有無經驗人仕可以分享下?
   0    0    0    0

若你一心派位又沒報任何一間直資及私校. 如果派位不好. 唯有日後叩門其他官津. 你原本沒報考任何直資/私校, 如果有位, 它們也只留給備取生吧.

原帖由 sunnygirl 於 09-12-30 11:26 發表
一心一意大抽獎,不過又好驚唔知派左去邊,如果萬一真係派得唔好,到時仲有邊間直資/私校會有位?有無經驗人仕可以分享下?

TSL 陳守仁 will have their 2nd phase admission on coming June.

醒目開學勳章 王國長老

有d學校, 的確o係6月後仲收生(睇往年post), 但今年似乎間間學校都爭得好犀利, 連以前無咁早full既今年都已經有waitlist
原帖由 ysnmama 於 09-12-30 11:42 AM 發表
若你一心派位又沒報任何一間直資及私校. 如果派位不好. 唯有日後叩門其他官津. 你原本沒報考任何直資/私校, 如果有位, 它們也只留給備取生吧.

以往會是有那些學校在6月後還收生? 我一直以為備取生也不一定最後有位. 如6月後還收生. 那麼備取生會全收? 現在派位那麼難玩. 一定仍有家長借地址去抽. 所以人人也希望有直資私校打底才敢去一博派位. 就是派不到理想. 到時一定又有不少人再6月後去還收生的學校.

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-30 11:51 發表
有d學校, 的確o係6月後仲收生(睇往年post), 但今年似乎間間學校都爭得好犀利, 連以前無咁早full既今年都已經有waitlist

如果陳守仁會有2nd phase admission. 樓主到時要加緊留意.

原帖由 MySon2004 於 09-12-30 11:49 發表
TSL 陳守仁 will have their 2nd phase admission on coming June.

民生2010年6月先招2010年9月入學嘅小一生
http://munsang.edu.hk/primary/

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-30 11:51 發表

請問往年仲有邊間直資/私校6月後仲收生?萬一到時真係派得唔好都可以試下打電話去問下碰下運氣。

原帖由 chingchingb.ma 於 09-12-30 12:39 發表
民生2010年6月先招2010年9月入學嘅小一生
http://munsang.edu.hk/primary/

唔知香港區仲有邊間六月都可以報呢?

醒目開學勳章 王國長老

以往st clare's, 漢華 o係6月仲有位可以申請, 今年戰況激烈, 唔肯定了
原帖由 sunnygirl 於 09-12-30 03:17 PM 發表
唔知香港區仲有邊間六月都可以報呢?

醒目開學勳章

原帖由 ysnmama 於 09-12-30 12:26 發表
... 現在派位那麼難玩. 一定仍有家長借地址去抽. 所以人人也希望有直資私校打底才敢去一博派位. 就是派不到理想 ...

要左直資就無得抽架la..

kts, tsl, kln mansung

kts 6月果D位多數給waiting list的

原帖由 林嬌嬌 於 10-1-3 23:52 發表
kts, tsl, kln mansung
‹ 上一主題|下一主題