用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你地有心儀學校offer,仲會見其他interview嗎 ...
go

你地有心儀學校offer,仲會見其他interview嗎 [複製鏈接]

我有報宣道& 禮賢,但之前有ms收了,應放棄不再去in嗎,
你地放棄了多少間呢,你地還會去in嗎??
   0    0    0    0

我會呀,同你情況一樣,但我仲想多幾間考慮下先 ....... .....

我知道有心儀學校收左之後就無再去in, 放棄左兩間(民生&宣道), 留返些機會比人

回覆 3# BBLOVEMAMA 的文章

我會in埋,當取多D面試經驗

I won't attend the interview of Lai Yin, because I got the offer of Soka.

有心儀KG OFFER 後, 除左PC, 其他全部無去IN (大約3-4間), 因為就算收都唔會讀, 唔想影響未有OFFER 的小朋友.

禮賢我都有報, 不過唔會去IN
url=http://www.TickerFactory.com/]

我同你情況一樣,我有offer後也去了IN培正,無去IN禮賢。我覺得如果唔打算讀就唔好去IN,我個大女小學有offer,我哋都無去IN其他小學,我哋應該要有愛德啲,因為有啲小朋友仲未有offer。
原帖由 tammyhw 於 10-1-1 15:31 發表
有心儀KG OFFER 後, 除左PC, 其他全部無去IN (大約3-4間), 因為就算收都唔會讀, 唔想影響未有OFFER 的小朋友.

禮賢我都有報, 不過唔會去IN

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 CERISE 於 09-12-31 15:04 發表
我會in埋,當取多D面試經驗

same here~

不過預咗第一輪唔收多.. 可能得10-20個位~
最後..waiting list囉~

Thanks to those generous considerate Mummies for NOT attending other interviews they don't want places for.
You are giving other children more chances of obtaing a place.
Thanks again!

Me too!

I think we should not hold the places if we will not select the school.

原帖由 karen55407 於 10-1-1 22:12 發表
我同你情況一樣,我有offer後也去了IN培正,無去IN禮賢。我覺得如果唔打算讀就唔好去IN,我個大女小學有offer,我哋都無去IN其他小學,我哋應該要有愛德啲,因為有啲小朋友仲未有offer。
...

我小朋友都有一個唔錯既offer, 已經放棄左宣道(dec 22)&今日禮賢既interview. 之後spk都會放棄.

因為我同老公都認為, 就算in完收左, 都唔會讀. 咁為何又浪費時間, 加上又會hold住d offer, 攪到waiting list既家長15/16咁.

我希望大家停一停, 諗一諗, 未in既學校係咪最心儀, 係咪收左就一定會讀呢? 如果唔係, 真係不如俾多個機會未有offer既小朋友.
‹ 上一主題|下一主題