用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中問題屯門區的家長請幫幫忙呀!!唔該晒 ...
go

升中問題屯門區的家長請幫幫忙呀!!唔該晒 [複製鏈接]

仔仔成績好差,我又唔熟D中學..請大家俾D意見,自行收生可以揀邊兩間呀!!唔該晒呀!!

成績如下:

中:C
英: D-E
數:B
常:C-D
操行C或C-
級名次:6X/110

無課外活動

P.S最緊要入D學校唔好學壞就得嫁啦

請大家指教指教!!thanks a lot~

0    0    0    0

原帖由 chun1106 於 10-1-3 23:41 發表
仔仔成績好差,我又唔熟D中學..請大家俾D意見,自行收生可以揀邊兩間呀!!唔該晒呀!!

成績如下:

操行C或C-

無課外活動

請大家指教指教! ...

邊間小學? 即是 band 3成績? 要多D資料才提供到意見.

醒目開學勳章

建議選
浸信会永隆,
比較進取
校風ok,
但,,,
你要講左邊間小學,
小妹先至可以更了解佢既成績
先至可以幫到你

佢讀興德呀,姐係嶺南對面果間小學
佢地學校D學生成績都係一般,老師話,佢係BAND2尾,BAND3頭的學生

同埋佢好多同學仔話要入邱子田,但我唔知好唔好

醒目開學勳章

興德我知,佢地擇邱子田因為近,而邱子田比永隆更進取.

永隆啦, band 2 學校, 校風唔錯, 老師有愛心

原帖由 chun1106 於 10-1-4 21:57 發表
佢讀興德呀,姐係嶺南對面果間小學
佢地學校D學生成績都係一般,老師話,佢係BAND2尾,BAND3頭的學生

同埋佢好多同學仔話要入邱子田,但我唔知好唔好

我同呢位媽媽處境差唔多,都頭痛揀邊兩間!

邱子田比永隆好咩?我有朋友個女讀邱子田,話風校每況愈下wo..我又聽講話永隆校風都唔係太好,所以唔知揀唔揀好!!

如果崇真,宣道,辛亥年,新生命
呢d又點樣?

原帖由 chun1106 於 10-1-3 23:41 發表

成績如下:

操行C或C-

無課外活動

請大家指教指教! ...

香海正覺蓮社佛教梁植偉中學新生命教育協會平安福音中學

你地好, 我住係兆康苑, 朝朝見到d學生又食煙, 又抄功課, 又講粗口, 所以我對呢間學校都好唔係太好 .....

原帖由 chun1106 於 10-1-5 19:47 發表
邱子田比永隆好咩?我有朋友個女讀邱子田,話風校每況愈下wo..我又聽講話永隆校風都唔係太好,所以唔知揀唔揀好!!

如果崇真,宣道,辛亥年,新生命
呢d又點樣? ...

醒目開學勳章

呢D資料好最要,我覺得校風比成績更最要.

原帖由 paklamryan 於 10-1-6 11:38 發表
你地好, 我住係兆康苑, 朝朝見到d學生又食煙, 又抄功課, 又講粗口, 所以我對呢間學校都好唔係太好 .....

我朋友個女就係話邱子田..d人d儀表,態度都唔好,網上我睇到上年原校升中六的得十幾%..咁係味姐係佢地果間成績都唔係咁好?

flora
你建議讀永隆,但我聽d同學仔媽媽話,呢間好多雜費好多...咁唔知你覺得新生命平安福音,宣道,崇真,辛亥年or粱植偉點樣?邊兩間可取d?同埋點掛名次會好d?

醒目開學勳章

Band 2 成績次順:
辛亥年
宣道
呂祥光
梁植偉
崇真
唐賓南
邱子田
永隆
沈香林

醒目開學勳章

至於永隆多雜費好多?我幫你問下.

flora..真係唔該晒你呀!!!!
如果你話我小朋友揀邱子田都太進取,咁成績排係邱子田之前GE學校,係味諗都唔洗諗,多數都唔得??

同埋呢..我想問你地講抽獎係味意思??我唔明咩叫抽大獎?請指教,唔該晒~!

醒目開學勳章

我不是說你小朋友揀邱子田太進取,我只是說過邱子田比永隆
進取,意思是邱子田排先過永隆.其實好難比議見你點揀,因為
驚教錯而累你,至於band2成績次序只作參考.
你最好直接問你班主任,佢的成績可以揀屯門的band幾.

原帖由 chun1106 於 10-1-6 22:18 發表
flora..真係唔該晒你呀!!!!
如果你話我小朋友揀邱子田都太進取,咁成績排係邱子田之前GE學校,係味諗都唔洗諗,多數都唔得??

同埋呢..我想問你地講抽獎係味意思??我唔明咩叫抽大獎?請指教,唔該晒~! ...

‹ 上一主題|下一主題