用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

... [複製鏈接]

0    0    0    0

好一個高調、貪慕虛榮的媽媽

其實駛セ咁高調,試下佢老公唔係Eson,試下佢老公只係月入幾千?

如果佢老公係Lee+X,我惗佢個女連2nd in 都唔使,都入到添!

佢個女入到好正常,有咁多人事support!!

不過我相信大家的孩子都係好乖同好smart ,大家繼續努力!

回覆 3# happy2010 的文章

甘都要人地個女有甘既能力先入都既..你估拔萃真係邊個都收咩...

原帖由 happy2010 於 10-1-9 18:12 發表
其實駛セ咁高調,試下佢老公唔係Eson,試下佢老公只係月入幾千?

如果佢老公係Lee+X,我惗佢個女連2nd in 都唔使,都入到添!

佢個女入到好正常,有咁多人事support!!

不過我相信大家的孩子都係好乖同好smart , ...

right ... by taking kids of celebrities, the fame and reputation of sch is further enhanced

原帖由 inside_nicole 於 10-1-9 20:30 發表
甘都要人地個女有甘既能力先入都既..你估拔萃真係邊個都收咩...

點都要唔太差先收嘅

八卦雜誌話女拔唔收B女播~

agree! 有能力既女孩子,又有報到this school,肯定唔止佢一個。所有都入到?!  

B女係唔係SPCC收左?

原帖由 大舊飯團 於 10-1-9 23:06 發表
八卦雜誌話女拔唔收B女播~

回覆 1# 尚宮大人 的文章

如果係我個女咁 O力考到呢間一級名校,我都會忍唔住去同人講啦,你估係人都有咁O既機會咩,
popowong :oops: :sleep: :sick: :chair: :sleep: :party:

原帖由 tweetyho 於 10-1-9 17:36 發表
好一個高調、貪慕虛榮的媽媽

入名校同貪慕虛榮有乜關係呀?如果係你咁話, BK 好多媽咪都係貪慕虛榮啦! 個女入到好學校, 記者又追問下, 唔通答唔係唔係冇入到咩, 我又唔覺有咩問題喎

原帖由 ahtan 於 10-1-9 23:29 發表

入名校同貪慕虛榮有乜關係呀?如果係你咁話, BK 好多媽咪都係貪慕虛榮啦! 個女入到好學校, 記者又追問下, 唔通答唔係唔係冇入到咩, 我又唔覺有咩問題喎 ...

sending her daugther to DGJS is just one example of her vainglorious mindset

原帖由 tweetyho 於 10-1-9 23:51 發表

sending her daugther to DGJS is just one example of her vainglorious mindset

只因為佢係名人, 送個女去讀 DGS 就係貪慕虛榮, 如果係其他媽咪, 就只係覺得佢係為個女好, 我覺得咁樣對佢好唔公平. 佢個女叻考到入去, 作為媽咪一定有功勞去教佢, 陪佢

原帖由 ahtan 於 10-1-10 00:01 發表

只因為佢係名人, 送個女去讀 DGS 就係貪慕虛榮, 如果係其他媽咪, 就只係覺得佢係為個女好, 我覺得咁樣對佢好唔公平. 佢個女叻考到入去, 作為媽咪一定有功勞去教佢, 陪佢 ...

作為媽咪一定有功勞去教佢, 陪佢<--- i agree ....
however ..... for sure this woman has a vainglorious mindset .... otherwise she wont be showbiz ppl....who always spends a lot ... pursuing a materialistic life and empty glory ......

每個家長都希望子女成才的,佢個女入到傳統名校我都覺得小朋友好叻,但日後返學功課的壓力同其他小朋友是一樣大的,祝佢好運。

原帖由 tweetyho 於 10-1-10 00:35 發表

作為媽咪一定有功勞去教佢, 陪佢

行行出狀元, 點可以歧視演藝界既人呢? 何況, 佢有間時裝店, 唔著得好D, D 人點會去幫趁呢? 唔好咁 narrow minded 啦, 總之入到好學校, 父母高興係應該的, 比著任何一個  bk媽咪都唔會介意同人講啦,不過冇記者登 jar 嘛!

只要肯捐錢 , 讀超級名校又有何難.

原帖由 hkspiderman 於 10-1-11 00:12 發表
只要肯捐錢 , 讀超級名校又有何難.

not surprised

入到名校,
自豪感又點會無?
學校都會教小朋友應以自己學校為榮啦!
只是康堤才在人生的起步點,
即使現在能入名校,
日後的路還是要長期作戰呢!
你知啦,
公開考試份卷,認數字唔認身家架!
‹ 上一主題|下一主題