用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 花園大廈浸信會n1 & comment (收咗啦!)
go

花園大廈浸信會n1 & comment (收咗啦!) [複製鏈接]

請問有冇bb剛剛 in 完 2010年的n1 呢?
形式係點?

e+讀緊的家長有什麼 comment?

0    0    0    0

請問有冇bb剛剛 in 完 2010年的n1 呢?
形式係點?
我咗見校長, 佢同我哋傾下偈, 問下小朋友問題(囝囝冇答佢), 攞住份form 剔, 之後就話收我個仔

e+讀緊的家長有什麼 comment? [/quote]

有冇讀緊的家長可以分享下?

我個仔而家讀緊半日N班,大概12人一班。雖然學校唔係大或者有名氣,但係我覺得相當唔錯。老師有愛心而且間唔中會打俾家長follow 吓 BB喺學校同屋企嘅情況。睇得出小朋友好鍾意返學。

學校喺N班主要係train up 自理能力同social skills,如果小朋友係細b,唔夠其他同學叻,老師會將佢地同大b pair up玩遊戲,幫佢地拉近番同大b嘅程度。我個仔係細仔,返學之後各方面都有明顯進步。

以nursery 黎講,我會覺得咁樣已經夠,同埋比起其他一個月幾千銀嘅兩歲班抵好多,反正都係想小朋友過吓群體生活啫。

同意,最緊要老師和學校有愛心,有些名校,他們就連interview都是流水作業一般。每個月幾千大元, 我暫時都未敢講值不值得,不過教養小孩子需要很多錢, 不如留番比佢地大小小學下其他課外活動。

原帖由 bodababe 於 10-5-3 17:30 發表
我個仔而家讀緊半日N班,大概12人一班。雖然學校唔係大或者有名氣,但係我覺得相當唔錯。老師有愛心而且間唔中會打俾家長follow 吓 BB喺學校同屋企嘅情況。睇得出小朋友好鍾意返學。

學校喺N班主要係train up 自理能力 ...

恕我唐突先 , 我囡係上年係呢度讀 n 1 半日架 , 唔該想問下 .... 想問下你班主任係邊個呀 ?? 同埋而家藍美寶老師仲係唔係度教呀 ??

佢好有愛心同好照顧我囡架 .... 出年我仔又會再讀呢間既 n 1 , 希望佢仲係度就好啦 !! 我真係 想再入佢個班

原帖由 bodababe 於 10-5-3 17:30 發表

學校喺N班主要係train up 自理能力 ...

佢今年都仲响度教,but教梗k3.
‹ 上一主題|下一主題