用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 問小一及小二課程
go

問小一及小二課程 [複製鏈接]

想問小一的大慨課程,有無小一、小二的書單作參考?因我想幫小女考插班!Thanks a lot!
   0    0    0    0

書單???

其實D text book 同出面D學校一樣無咩特別.

原帖由 J.mama 於 10-1-23 15:15 發表
想問小一的大慨課程,有無小一、小二的書單作參考?因我想幫小女考插班!Thanks a lot!

J.mama,

聽講插班生多數來自 SFA & GH ???
我估這兩間學校嘅課程會比較貼近 MCS 卦??

我識一位SFA家長, 佢話都曾經想幫女兒考插班, 但她女兒的成績排位只是中間位置, 校內都有很多同學會去考插班, 所以她都放棄爭取了...

FYI click here >>
私校谷一年,小二望插入名津,係迷咁易?

原帖由 J.mama 於 10-1-23 15:15 發表

Thank you for your information.
原帖由 mmak 於 10-1-24 13:48 發表
J.mama,

聽講插班生多數來自 SFA & GH ???
我估這兩間學校嘅課程會比較貼近 MCS 卦??

我識一位SFA家長, 佢話都曾經想幫女兒考插班, 但她女兒的成績排位只是中間位置, 校內都有很多同學會去考插班, 所以她都放棄爭 ...

Hi J.mama,
Are you want the books, please check pm.

i want the books too , can you help me? thanks!

thanks you very much

please check pm.
‹ 上一主題|下一主題