用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 真光幼稚園(堅道)如何?
go

真光幼稚園(堅道)如何? [複製鏈接]

請告訴你的意見?Thanks
   0    0    0    0

我都好想知呀! 好似唔係只係得一間真光.... 有冇媽咪既小朋友讀緊堅道個間呀?
原帖由 harry_mama 於 10-2-5 02:52 發表
請告訴你的意見?Thanks

不錯, 去年可以直升大坑真光 (私立) 而又可以大抽獎, 不知今年有沒有改? 即是話你會有一間私小打底又可以大抽獎.  但最好打電話問清楚.

我老公上個月都打過電話去堅道真光問係咪真係可以直升大坑真光, 個答案"係",至於小學有幾多可以升中學就真係唔知lar.

好多人都話真小好好,校風純樸

我諗住俾阿女係真光讀ar.

我上星期打左去真光中學(小學部)問過, 佢地classifiy 真光(堅道) 係姊妹學校, 如果真光(堅道)既畢業生choose返佢地, 收既機會係好大.

真小係私立學校.... financial 方面要好好考慮... 各位點睇?

原帖由 ngahang 於 10-2-5 14:17 發表
我老公上個月都打過電話去堅道真光問係咪真係可以直升大坑真光, 個答案"係",至於小學有幾多可以升中學就真係唔知lar.

好多人都話真小好好,校風純樸

我諗住俾阿女係真光讀ar. ...

就是因為真小係私校,真光姊妹幼稚園才可以一條龍。針沒有两頭利喎....

原帖由 昕昕媽 於 10-2-10 17:44 發表
我上星期打左去真光中學(小學部)問過, 佢地classifiy 真光(堅道) 係姊妹學校, 如果真光(堅道)既畢業生choose返佢地, 收既機會係好大.

真小係私立學校.... financial 方面要好好考慮... 各位點睇?

...

堅道真光/ 畢拉山真光課程, 師資一樣?
有冇媽媽知道呀???
‹ 上一主題|下一主題