用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria Homantin interivew
go

Victoria Homantin interivew [複製鏈接]

收到信13/3要interview, 不過除咗in bb之外, 仲有一個parents' meeting... 之前o係bk呢度聽d媽咪講, 係一個group discussion, 而且係一定要參與的... 不過今次封信又寫到好似唔係一定要參與, 因為去到仲要揀你想出席邊一個session, 搞到我都有d混亂.

如果唔參與呢個meeting, 又唔知會唔會影響bb入讀嘅機會... 請問有冇人知道係點架呢? thanks.
   0    0    0    0

今日打左去問,佢話主要俾家長問下對學校的問題,是絕不會影響小朋友面試的

識兩個朋友都冇參加, 小朋友都獲取錄.

哦? 咁即係以前一向都唔係必定要家長出席? 我另外有個朋友個仔讀緊, 不過佢上年in果時講到好似一定要參與咁... 仲話好似考oral exam咁, 幾個家長圍埋一齊討論一個topic喎, 哈哈!

唔該晒你哋呀, 如果唔影響取錄與否都冇咁大壓力!

原帖由 qqbabe 於 10-2-24 16:44 發表
識兩個朋友都冇參加, 小朋友都獲取錄.

原帖由 wendycyp 於 10-2-24 17:19 發表
哦? 咁即係以前一向都唔係必定要家長出席? 我另外有個朋友個仔讀緊, 不過佢上年in果時講到好似一定要參與咁... 仲話好似考oral exam咁, 幾個家長圍埋一齊討論一個topic喎, 哈哈!

唔該晒你哋呀, 如果唔影響取錄與否 ...

係咪全英文? 係咪所有家長的英文都好流利, 而且又勇於發表意見?

我朋友話第一個家長係講廣東話, 但之後有個家長講英文, 跟住成個discussion個個都講英文啦... 其實最初發問果個老師都係用廣東話...

講真, 換咗係我, 如果唔係有外籍老師或者外籍家長在場, 我都唔會講英文!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-2-24 22:34 發表

係咪全英文? 係咪所有家長的英文都好流利, 而且又勇於發表意見?

sorry, 答漏你另外兩個問題...

我朋友話其實最初冇人夠膽第一個講, 你眼望我眼咁... dead air 咗一陣, 不過之後有個家長開聲講, 其他家長就爭住講喇... 至於佢哋d英文係咪流利, 我又唔清楚喎, 我朋友只係話第一個用英文發言嘅家長d口音唔係外國人, 都係香港人口音, 唔明點解佢要用英文, 哈哈!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-2-24 22:34 發表

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題