用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 請問如何報考cambridge flyers
go

請問如何報考cambridge flyers [複製鏈接]

小兒現讀p5,從來都無考過cambridge,是否應報flyers,請問幾時有得報,聽說一年只得二次.

因佢d英文不太好,請問有無d好書介紹可以自己惡補.

Thanks
   1    0    0    0

劍橋小學英語考試差唔多每個月有2次考試.
比條英國文化協會嘅link你慢慢研究下啦.
http://www.britishcouncil.org/zh/hongkong-exams-yle-dates-registration.htm

原帖由 一家的太陽 於 10-3-12 15:32 發表
劍橋小學英語考試差唔多每個月有2次考試.
比條英國文化協會嘅link你慢慢研究下啦.
http://www.britishcouncil.org/zh/hongkong-exams-yle-dates-registration.htm

原來每個月有2次考試,仲有個中文網站,我現在才知道是英國文化協會主辦劍橋小學英語,真係謝謝你.:D

4月4日報咗華夏盃決賽,到時去深圳書城睇吓有無d mock paper買,會平d.

我當時都係深圳書城買.
不過只有cassette,冇CD.
好似30幾RMB.
佢地稱為 少兒劍橋英語 全真試題集.
係劍橋與國內某一大學共同出版,其實都應該係past paper.
原帖由 Chanv 於 10-3-12 19:55 發表

原來每個月有2次考試,仲有個中文網站,我現在才知道是英國文化協會主辦劍橋小學英語,真係謝謝你.:D

4月4日報咗華夏盃決賽,到時去深圳書城睇吓有無d mock paper買,會平d ...

原帖由 一家的太陽 於 10-3-12 22:02 發表
我當時都係深圳書城買.
不過只有cassette,冇CD.
好似30幾RMB.
佢地稱為 少兒劍橋英語 全真試題集.
係劍橋與國內某一大學共同出版,其實都應該係past paper.
  ...

30幾RMB真係好平,聽講香港買要百幾元,一定要去買!
Thanks!!!
‹ 上一主題|下一主題