用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 參加升中面試預備班有用嗎?
go

參加升中面試預備班有用嗎? [複製鏈接]

剛收到阿仔有得面試,想知點樣幫佢準備,有冇需要報讀升中面試預備班?有冇人試過邊間嘅升中模擬面試班做得好?可唔可以PM我?thanks
   0    0    0    0

我個小朋友在上星期六及日分別上了兩堂小狀元的面試班,暫時未見有何進步,等佢完成本週果兩堂再話你知.

原帖由 BEmum 於 10-3-15 12:52 發表
剛收到阿仔有得面試,想知點樣幫佢準備,有冇需要報讀升中面試預備班?有冇人試過邊間嘅升中模擬面試班做得好?可唔可以PM我?thanks

原帖由 BEmum 於 10-3-15 12:52 發表

記得上次聽dbs簡介会,那位老師是負責面試之一,他說不用浪費金錢參加坊間之面試班的!要出於自然喎!我覺得現在之面試不再是自我介紹咁easy了,而是讀文章,談話討論......比較多元化!
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

你可以睇下" 升中面試錦囊2010 " ,呢本書係光波24書網有電子書版本!

我上年大仔升中一,我就係讀呢本。入面有齊試題,個案分享,面試注意事項,揀學校的準則,最緊要係時間表。

好清楚^^

我認為其實都唔駛參加 面試準備班,  反而你可以照書裏面的題目 陪仔女回家練習~

睇樓上嗰本書係個不錯和經濟D做法
‹ 上一主題|下一主題