用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 St paul school
go

St paul school [複製鏈接]

St paul school

0    0    0    0

原帖由 piggiejo 於 10-3-24 11:31 AM 發表
今天致電想問吓取2nd in資料可否只帯ID Card,因我忘記帯1st in apps.slip,但接聽電話的職員好冇禮貌,我未講完她已經掛線,唔通真係名校應有的態度?

無辦法,你求佢!

原帖由 driedpork 於 10-3-24 19:21 發表
咁睇下你仲係咪咁想入間學校lor,
如果入到的機會好微, 又或者好有把握入到其他心儀學校,
我唸我未必會揀呢間, 連d staff都咁差, 點會放心比個小朋友佢地教, 我仲會書面寫封信比學校, 通知佢地取消申請, 寫埋原因, 直 ...

我個人覺得唔需要晦氣取消個申請,但如果覺得個staff無禮貌寫信比學校呢個建議幾好,相信學校亦唔願見到個別staff的態度影響整體學校比人的觀感!

醒目開學勳章 王國長老

sorry but i think they don't care
從我女申請幼稚園, 到小一叩門, 都是如此......
原帖由 Ms.ChanChan 於 10-3-25 06:29 PM 發表

我個人覺得唔需要晦氣取消個申請,但如果覺得個staff無禮貌寫信比學校呢個建議幾好,相信學校亦唔願見到個別staff的態度影響整體學校比人的觀感! ...

會唔會係校工? 我係家長,都覺得他們的態度不好. 我未遇過staff 無禮,可能好彩! 不過話投訴學校無用又未必,我女話佢地成日比老師訓話,唔准亂過馬路, 在校外唔好跑,甚至在食店內談話大聲D都唔好(over 10 students together),因為以上全部都有人投訴! 老師都講:你地穿著大部分人都認得既校服,無辦法,小心D!

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 11:50 發表
sorry but i think they don't care
從我女申請幼稚園, 到小一叩門, 都是如此......

一向如是,但若果從無人向校方又點知佢地唔care呢?

我相信校長唔會唔care的。

原帖由 Heidi媽 於 10-3-26 14:46 發表
Hi Ms.ChanChan,

How are you ? 你女女在spcs讀得開心嗎?

Heidi媽,

我女讀得都幾開心呀! 係咪你女會入dgs?

‹ 上一主題|下一主題