用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人試過叩門瑪利諾修院學校
go

請問有冇人試過叩門瑪利諾修院學校 [複製鏈接]

請問有冇媽咪可以分享叩門瑪利諾修院學校的經歷

成功與否??

要如何準備??

之前9月份係唔係一定要填過依間先有機會??
   0    0    0    0

Last year, someone shared that her daughter has got an interview on the 3rd round (knock door).  See the following thread:-

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2127792
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.

Michael Jackson

第一輪, 明知一定唔得(15分, 10分)都會去報, 只因直等大抽奬.

第二輪, 幸運大抽獎, 跨區5%學位 (但實際機會率極低, 因為好多跨區第一志願都去報). 同區45%學位以下. 好運者, 10分都得.

第三輪, 如果第一輪無去報, 就算幾多關係都無用啦, 無誠意嘛.

原帖由 lin624 於 10-4-9 17:04 發表
問題係..10分  又點可能會收哩??
所以 如果真係收係同分數冇關係

9月份填既係計分數
但第二round六月份係講彩數
所以 如果 真係收 應該係叩門既關係囉

係唔係呀!!!!

...

問題係..10分  又點可能會收哩??
所以 如果真係唔係同分數冇關係

9月份填既係計分數
但第二round六月份係講彩數
所以 如果 真係收 應該係叩門既關係囉

係唔係呀!!!!

原帖由 nicolemummy 於 10-4-8 21:14 發表
10分填邊間都唔得架喇, 個MAMI填紅磚仔1st round, 我唔覺得有咩唔岩.

10分填邊間都唔得架喇, 個MAMI填紅磚仔1st round, 我唔覺得有咩唔岩.

原帖由 ShinTeresa 於 10-4-7 22:00 發表
我識人得10分都填佢1st round final又收左佢女, 個mami 之前都一酊志在必得既樣, 我諗實有d野ke   

請問叩門機會有幾多呢?

原帖由 ShinTeresa 於 10-4-7 22:00 發表
我識人得10分都填佢1st round final又收左佢女, 個mami 之前都一酊志在必得既樣, 我諗實有d野ke   

原帖由 Charlotte_mom 於 10-4-7 19:20 發表
講真呢d咁紅既學校, 唔係識人or超叻, 正常應該無咩叩門機會

醒目開學勳章 王國長老

講真呢d咁紅既學校, 唔係識人or超叻, 正常應該無咩叩門機會
原帖由 lin624 於 10-4-7 06:54 PM 發表
請問有冇媽咪可以分享叩門瑪利諾修院學校的經歷

成功與否??

要如何準備??

之前9月份係唔係一定要填過依間先有機會??
‹ 上一主題|下一主題