用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 沒有esf小學offer的esf幼稚園學生去向如何? ...
go

沒有esf小學offer的esf幼稚園學生去向如何? [複製鏈接]

請問今年或往年沒有esf小學offer的esf幼稚園學生去向如何?  

想知道另類嵌接(如重英語的DSS,Private school)是否可行? 面試是否遇相當困難。  請分響!!

謝謝!!

正為孩子苦惱可行contingency plan的家長
   0    0    0    0

It was a good question for parents before accepting kindergarten offer (non matter it is ESF or not); but never had any standard answer.

There are still a lot of International Primary in Hong Kong; what u need to do is to submit application form on-time.

Of course, local Hong Kong Chinese always has the right to go back to local system any time.

Someone will strive for ESF primary and staying in the waiting list for year(s); someone will go back to local system.
If we have done nothing extra in Chinese/Cantonese during K1/K2, i don't think we will have any advantages over local kinder competitors in DSS.

好好的討論/反省題目
我想問問大家, 你地估報選擇 "本地學校" 的家長, 會唔會為女兒只報 DGS 一間學校 ?
報國際學校又好, 本地學校又好, 唔可以 "put your eggs in one basket". 要多報幾間.
精明的家長, 會在設定 "首選" 後, 再報起碼兩三間後備. 要記住, 國際學校選擇不多, 學生亦未能立即函接本地小一派位.
其實每年都有 ESF 幼稚園生去其他國際學校讀. 雖然現在多了 WKS, 但亦多了 RC 和 DC 兩間小學, 無可否認的確分流不少 ESF 幼稚園學生.
至於 DSS 或其他私校, 我知有好多學校都好中意收 "英文人".
所以都係個句, 家長要多做 "功課", 唔好咁 "老定", 要多報幾間學校, 即使係自己唔係最喜愛的都要報, 起碼小朋友有地方 "落腳".
其實, ESF 從來冇話會收番晒 ESF 幼稚園生, 唔知係唔係近幾年多了好多對 ESF 唔係好認識的家長報讀 ESF 幼稚園, 好多人都覺得會 "收硬". 呢個係家長誤會了 ESF 收生情形.

我都有呢個問題,雖然我小朋友唔係讀EFS既幼稚園,但係IS既幼稚園,我想知道有邊間國際小學可以做後備????幾時可以申請????係咪一定要K2先可以申請,還是有一些國際小學可以先到先得預早留位呢????請指教.
原帖由 nintendo 於 10-4-13 14:18 發表
好好的討論/反省題目
我想問問大家, 你地估報選擇 "本地學校" 的家長, 會唔會為女兒只報 DGS 一間學校 ?
報國際學校又好, 本地學校又好, 唔可以 "put your eggs in one basket". 要多報幾間.
精明的家長, 會在設定 " ...

建議你睇 Playtimes 的 School Book (yearly),裏面有香港全部 IS 資料,包括課程、班級、學費、school hours、畢業生去向 (中學) 等等資料。

原帖由 pollybell 於 10-4-13 17:01 發表
我都有呢個問題,雖然我小朋友唔係讀EFS既幼稚園,但係IS既幼稚園,我想知道有邊間國際小學可以做後備????幾時可以申請????係咪一定要K2先可以申請,還是有一些國際小學可以先到先得預早留位呢????請指教. ...

謝謝你資料,呢本書邊度有得買????
原帖由 Yau_Cheung 於 10-4-13 18:33 發表
建議你睇 Play Time 的 School Book (yearly),裏面有香港全部 IS 資料,包括課程、班級、學費、school hours、畢業生去向 (中學) 等等資料。

原帖由 pollybell 於 10-4-13 17:01 發表
我都有呢個問題,雖然我小朋友唔係讀EFS既幼稚園,但係IS既幼稚園,我想知道有邊間國際小學可以做後備????幾時可以申請????係咪一定要K2先可以申請,還是有一些國際小學可以先到先得預早留位呢????請指教. ...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_international_schools_in_Hong_Kong

Thank you all for the responses and comments.  Yes, that's what I have in mind.  I would like to seek lots of back up alternatives and I will surely do it as soon as the application is open.  I just hope that my "thought to be work" alternative plan really works.  But anyhow, it's really important that the kid has some kind of not that bad connection in school path.  Thanks all and good luck TOO.

Still appreciate if any parents of esf kinder now taking non-IS path in primary /secondary schools can share your experience.  Thanks much

買Playtimes (magazine) 送架!不過每年只出一本。

原帖由 pollybell 於 10-4-13 18:53 發表
謝謝你資料,呢本書邊度有得買????

咁有咩途徑可以睇倒呢本書???幾時出邊度買.
原帖由 Yau_Cheung 於 10-4-14 10:00 發表
買Play Time (magazine) 送架!不過每年只出一本。

thanks ! nintendo

It was provided by my kid's kinder (Woodland).  Please ask your school or Woodland.

原帖由 pollybell 於 10-4-14 10:21 發表
咁有咩途徑可以睇倒呢本書???幾時出邊度買.
‹ 上一主題|下一主題