用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教大家
go

請教大家 [複製鏈接]

2011年讀小一, 認該幾時開始租地址?
   0    0    0    0

因為本人所選學校唔係所住地區, 所以要租個單位, 請有冇MAME又係咁呢 ?

考慮中.....樓主想另外租一個單位or搬屋?
最遲應該在1月交表之前轉地址....

大把啦!
免轉地址麻煩及預留時間攪水電煤,最遲今年8月中起租.
雖然頭輪唔分區,但都要住址證明及一般係九月廿零號.
二輪一般係一月,如你在九月尾至一月前搬,就要通知轉地址.

另租約一定要打厘印及唔住都千其咪吉屋掉係度,一定要有傢具及日常用品以防家妨.

原帖由 sally~lee 於 10-4-16 15:06 發表
因為本人所選學校唔係所住地區, 所以要租個單位, 請有冇MAME又係咁呢 ?
無知是福

原帖由 brian61950 於 10-4-16 15:49 發表
大把啦!
免轉地址麻煩及預留時間攪水電煤,最遲今年8月中起租.
雖然頭輪唔分區,但都要住址證明及一般係九月廿零號.
二輪一般係一月,如你在九月尾至一月前搬,就要通知轉地址.

另租約一定要打厘印及唔住都千其咪吉屋掉 ...

請問呢, 点解有人話要 五月六月開始租, 我係租套房既, 我會聽你講做 厘印及要有家居擺設, 重有無野要做呢, THX

有d人因為要考十零廿間學校,免得到時唔得閒咪早d攪囉.
反正一様係一年死約.

原帖由 sally~lee 於 10-4-19 14:58 發表

請問呢, 点解有人話要 五月六月開始租, 我係租套房既, 我會聽你講做 厘印及要有家居擺設, 重有無野要做呢, THX
無知是福
‹ 上一主題|下一主題