用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think (Mei Foo) Vs. Keenmind. 應該點揀?
go

Think (Mei Foo) Vs. Keenmind. 應該點揀? [複製鏈接]

如題。兩間都收小兒讀PN下午班,你會點選擇?  如讀Keenmind就要撘校車,讀Think就可以叫姐姐接送。很煩惱,因為我覺得兩間都是好學校。大家可以俾D意見嗎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 Rosannakk 於 10-4-26 10:48 發表
如題。兩間都收小兒讀PN下午班,你會點選擇?  如讀Keenmind就要撘校車,讀Think就可以叫姐姐接送。很煩惱,因為我覺得兩間都是好學校。大家可以俾D意見嗎? ...

照你所講, 如果以地點, 當然think會好啲!  除此之外, 兩間都係好學校, 但佢地嘅教育形式會係幾唔同, 而且Keenmind有可能唔可以直升k1, think我就唔知但你可能試下問, 依點你亦需要考慮!

我會揀Think, 因為近屋企. 到時K1再報過! 我阿囝都係pm class

the 2 are of very different style. One is more "pushy" than the others. It really depends on what type of edu you prefer your son to have.

原帖由 Rosannakk 於 10-4-26 10:48 發表
如題。兩間都收小兒讀PN下午班,你會點選擇?  如讀Keenmind就要撘校車,讀Think就可以叫姐姐接送。很煩惱,因為我覺得兩間都是好學校。大家可以俾D意見嗎? ...

視乎你k1想唔想起KM讀? 如果想既話, PN升上K1會易過就咁考好多. 雖然唔係guarantee, 但都有70%.

好多謝大家的意見。我多數會俾仔仔讀劍鳴。
‹ 上一主題|下一主題