用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望k1是否真的有waiting list
go

德望k1是否真的有waiting list [複製鏈接]

德望k1是否真的有waiting list? 在bk, 我只看見考K1德望的mami post 有offer 或 rejected. 但我曾致電德望求證, 學校回覆K1有waiting, 所以真是有點疑惑?
   0    0    0    0

原帖由 yiuyiumom 於 10-4-28 17:33 發表
德望k1是否真的有waiting list? 在bk, 我只看見考K1德望的mami post 有offer 或 rejected. 但我曾致電德望求證, 學校回覆K1有waiting, 所以真是有點疑惑?

有架, 我有朋友真係收到waiting list

原帖由 cincin_ko 於 10-4-28 18:21 發表
SORRY, 我都有興趣APPLY 德望, 但係我又担心由幼稚園讀到入U, 都係全女校, 我驚對個女心智發展好似.....

有甚麼心智發展的問題呢?很多海外的傳統名校也是單性的。男女生的心智發展期不一樣,對兒童來說,讀單性學校有其益處。到中學階段常有聯校活動也可接觸異性。

原帖由 cincin_ko 於 10-4-28 18:21 發表
SORRY, 我都有興趣APPLY 德望, 但係我又担心由幼稚園讀到入U, 都係全女校, 我驚對個女心智發展好似.....

依家個社會甘複雜,不如擔心佢太早拍拖仲好啦.

如果真係咁擔心就唔好 apply,留番 d 機會俾其他唔擔心的人

原帖由 yiuyiumom 於 10-4-28 17:33 發表

有waiting list的, 朋友個女仲 收埋 K1 添

原帖由 mimimomo6 於 10-5-26 10:54 發表

有waiting list的, 朋友個女仲 收埋 K1 添

請問係幾時call你朋友架?

原帖由 elmolly 於 10-5-31 15:27 發表

Hi elmolly,

We give up Good Hope already lar. 有D唔捨得,魚與熊掌!

原帖由 babe725 於 10-5-31 23:56 發表

Hi elmolly,

We give up Good Hope already lar. 有D唔捨得,魚與熊掌!

噤你女女決定讀邊間

We decide to give up GH K1 offer also. Like babe725 mama, very 唔捨得.

For those mama who is interested on GH, maybe you can write a letter to school to show your interests! Good luck!

原帖由 elmolly 於 10-5-31 15:27 發表

第一次交留位費後, 第2日就CALL 佢啦

原帖由 luilui007 於 10-6-1 00:15 發表

噤你女女決定讀邊間

SC.

I give up Good Hope also.  I think the school will soon contact you la, wish you luck.
‹ 上一主題|下一主題