用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解好好地講緊york,但會俾人delect左?
go

點解好好地講緊york,但會俾人delect左? [複製鏈接]

「移動: 約克究竟攪咩鬼?咩叫免除考試報名入讀?」

點解好好地講緊會俾人delect左嫁?入面又無人身政擊,又無惡意中傷學校﹗對想知多d york資訊既家長好唔好平﹗

其他有d link開哂名講通告啊d乜乜物物,點解又無人delect個條link??

唔公平﹗.....
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

fion_yinyin,
請留意, 我沒有 Delete, 只是移動到合適的討論區, 保留轉向, 只要你一按便可以直到該 Topic.

幼稚園一覽已經有約克幼稚園, 為方便其他人能夠統一查看該幼稚園的相關討論, 便移到那裡.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2197885&extra=page%3D1

另如你發現開晒名講通告的帖, 歡迎PM 我. 我會多加留意, 謝謝!

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 11:38 發表
「移動: 約克究竟攪咩鬼?咩叫免除考試報名入讀?」

點解好好地講緊會俾人delect左嫁?入面又無人身政擊,又無惡意中傷學校﹗對想知多d york資訊既家長好唔好平﹗

其他有d link開哂名講通告啊d乜乜物物,點解又無人delect個條lin ...

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

其實好多link都係講某一間幼稚園,例如學之園、方方、根德園、sc﹙我唔係針對,只係之前都開左link講定某一間﹚。咁點解其他幼稚園既link又唔需要去第二度「統一查看該幼稚園的相關討論」 ?係york至有特別既做法?

再者,呢版係講「教育王國--幼稚園」,我覺得理性地交流york既資訊無乜唔妥。如果york既link要移動,咁好多link都要移動﹗

醒目開學勳章 王國長老

謝謝你的提點.

如幼稚園一覽內有開到相關幼稚園的討論區, 我是會移動的.

管理員亦在置頂開了一個通告, 希望各位能善用幼稚園一覽.

因會員有機會不知道已開了該幼稚園的討論區, 所以我會待一段時間才移動並保留轉向. 方便這裡的會員可以一按直入.

而那些沒有被移動的是在幼稚園一覽內找不到, 故仍在此討論.

本人並沒有刻意對某一間幼稚園有任何不公平的對待.

如仍有問題, 歡迎你直接PM 我/超版/管理員. 謝謝!

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 12:30 發表
其實好多link都係講某一間幼稚園,例如學之園、方方、根德園、sc﹙我唔係針對,只係之前都開左link講定某一間﹚。咁點解其他幼稚園既link又唔需要去第二度「統一查看該幼稚園的相關討論」 ?係york至有特別既做法?

再者,呢版係 ...

主愛我

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 12:30 發表

再者,呢版係 ...

咪係lor, 都唔係第一次被delect......

做York 家長真慘, 平時被其他家長睇少......
喺BK 就成日被人歧視......

咪係﹗方方、根德園、sc、樂基呢d幼稚園既link又唔見俾人delect,我check過以上既幼稚園係「幼稚園一覽」都有,只係delect york既link對我地york既家長好唔公平姐﹗

我地又無人身攻擊其他人,又無惡意中傷其他幼稚園,點解係york既link至俾人delect?

如果版主唔delect其他幼稚園既link,我強烈要求盡快在「教育王國--幼稚園」重開「約克究竟攪咩鬼?咩叫免除考試報名入讀? 」﹗

醒目開學勳章 王國長老

請樓主你先冷靜下來, 如本人移動了該幼稚園的帖而令你感到不滿, 本人在此道歉.

剛在幼稚園一覽內查看過並沒有建立 "方方幼稚園"的論討區. 而此校亦有分校, 同樣沒有建立討論區. 較早前我亦PM 你告知此事.

http://www.edu-kingdom.com/custompage/edu/kinder_list.php

其實在幼稚園一覽內建立討論區的目的是集中在該校讀書的小朋友家長可以有一個平台共同討論. 同時亦方便其他家長可以較容易搜尋資料.

希望樓主能理解及明白, 並沒有甚麼歧視成份.

如仍有問題, 可以通知管理員/超版/我. 謝謝!

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 13:05 發表
咪係﹗方方、根德園、sc、樂基呢d幼稚園既link又唔見俾人delect,我check過以上既幼稚園係「幼稚園一覽」都有,只係delect york既link對我地york既家長好唔公平姐﹗

我地又無人身攻擊其他人,又無惡意中傷其他幼稚園,點解係yor ...

主愛我

版主你好有心機去解釋,但我亦唔想逐間幼稚園同你argue。我講錯方方亦係我出錯,但事實係「教育王國--幼稚園」討論區內,有家長討論一些沒有分校、topic開哂名、幼稚園一覽內又既幼稚園,但就無人delect。我唔想再逐間去講,但我相信版主係「教育王國--幼稚園」第一版已經搵到好多呢d case。

所以為公平為見:
1. 強烈要求盡快在「教育王國--幼稚園」重開「約克究竟攪咩鬼?咩叫免除考試報名入讀? 」
2. 逐條將「沒有分校、topic開哂名、幼稚園一覽內又既幼稚園」既link全部移動哂

咁做就會對其他york既家長公道一d﹗

醒目開學勳章 王國長老

謝謝你的寶貴意見. 我會再看看及跟進.

但如你所講 (2), 那頭一版的兩個約克幼稚園Topic 我也會一拼移回約克幼稚園討論區.

而 (1) 亦不會移回此處. 因這正正是開名討論該幼稚園

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 14:03 發表

版主你好有心機去解釋,但我亦唔想逐間幼稚園同你argue。我講錯方方亦係我出錯,但事實係「教育王國--幼稚園」討論區內,有家長討論一些沒有分校、topic開哂名、幼稚園一覽內又既幼稚園,但就無人delect。我唔想再逐間去講,但我相信版主係「教育王國--幼稚園」第一版已經搵到好多呢d case。

所以為公平為見:
1. 強烈要求盡快在「教育王國--幼稚園」重開「約克究竟攪咩鬼?咩叫免除考試報名入讀? 」
2. 逐條將「沒有分校、topic開哂名、幼稚園一覽內又既幼稚園」既link全部移動哂

咁做就會對其他york既家長公道一d﹗
主愛我

如果你要「那頭一版的兩個約克幼稚園Topic 我也會一拼移回約克幼稚園討論區」既話,咁請你連埋其他「無分校、topic開哂名、幼稚園一覽有名既幼稚園」既link一併移動,以示公平﹗

請各位見諒,我想再講得清楚少少:

為表公平起見,請版主把「教育王國--幼稚園」內共932版由第一條LINK到尾檢查一次,確保那些「無分校、topic開哂名、幼稚園一覽有名既幼稚園」既link全部一併被移動,以保障各上網家長既言論自由及討論自由。

醒目開學勳章 王國長老

如要本人將整個談幼稚園 - 合共932版的Link 也要由頭到尾去看一次的話是很花時間.

本人也只是義務性質去當版主 (並不是 BK 的員工).

本人可以做的是將近 10版的去檢查. 而並非所有. 如你真有這個要求, 那請你直接 PM 管理員.

謝謝!
原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 14:30 發表
請各位見諒,我想再講得清楚少少:

為表公平起見,請版主把「教育王國--幼稚園」內共932版由第一條LINK到尾檢查一次,確保那些「無分校、topic開哂名、幼稚園一覽有名既幼稚園」既link全部一併被移動,以保障各上網家長既言論 ...
主愛我

我都相信係好花時間,但如果係第11版打後既link都無delect到你所講「開哂名,無分校、幼稚園一覽又有既幼稚園」link,咁即係規矩一時一樣啦,既然以前唔執行,怡家突然執行,即係自打咀巴姐。

而且最近10版都有你所講可以delect既link,但似乎只係york既link至有俾delect.................我講左咁耐都係想大家公平地享用討論區既自由姐,希望大家體諒。

再者,「教育王國--幼稚園」既好處係可以一次過睇到好多間幼稚園既資訊,唔洗"襟黎襟去"由一間幼稚園襟去第二間,都係想方便家長姐。你執完個版面令到我地想知多d不同資訊既家長好唔方便。

如果要執版面係因為要跟管理員規矩,咁可能要考慮改下個規矩喇。

York 今日又連累其他幼稚園topic 被移走

e.g. 收到KV...後補信, St Paul 乜乜物物, St Cat 第N次註冊...

以上topics睇咗N 咁耐, 被York 連累...

之前我個Topic講York 又係咁樣比JoJo移動左... 真係好唔公平, 只係嗰次我無出聲, 其實版主真係對 York 好有偏見, 我諗 JoJo 你要反省下, 好難怪我地呢d York 家長咁嬲, 因為確實唔係第一次!

醒目開學勳章 王國長老

謝謝你們的意見. 本人真的沒有存偏見/歧視. 我亦有朋友的兒子在此校畢業, 很 Smart.

除了移了York, 我亦移過其他幼稚園的 Topic. 而其他家長起初也會有你的感受. 但經過解釋, 他們亦會體諒及明白.

在這版上任了五個月, 今次是一個好好的經驗.

如各位見到其他應該要移的 topic , 可以按PM 通知我.

原帖由 ck07hk 於 10-5-4 15:23 發表
之前我個Topic講York 又係咁樣比JoJo移動左... 真係好唔公平, 只係嗰次我無出聲, 其實版主真係對 York 好有偏見, 我諗 JoJo 你要反省下, 好難怪我地呢d York 家長咁嬲, 因為確實唔係第一次! ...
主愛我

超級版主

原帖由 fion_yinyin 於 10-5-4 02:55 PM 發表
我都相信係好花時間,但如果係第11版打後既link都無delect到你所講「開哂名,無分校、幼稚園一覽又有既幼稚園」link,咁即係規矩一時一樣啦,既然以前唔執行,怡家突然執行,即係自打咀巴姐。

而且最近10版都有你所講可以delect ...

JoJo當談幼稚園版版主只是近半年內的事,版主是會員義務擔任相信大部份會員都知道,版主實未能將所有歷年來的主題一一分類,故此盡量處理較近期的主題方便會員討論或搜尋有關資訊,希望各位明白及體諒。

其實版主將主題分類一早已有,如買賣文章、組班等主題都會被分類處理,只是早前此版暫未有版主幫忙處理版務,超版只是收到舉報後才作出處理。版主JoJo只是盡其本份將主題分類,並無任何針對之意,主題亦無被刪除,亦在轉移主題同時加上連結(即在本版仍可看到此主題存在,只要一按便可開啟主題),如此舉令會員有所誤會而感到不快,我們謹此致歉!

親子王國版區多,每日發帖數量也多得驚人,縱使出動管理員及所有版主也未能將所有帖子一一閱覽,所以我們需要大家協助,如發現有問題的主題或回應,煩請按舉報鍵及列出舉報原因,版主收到舉報後定會盡快處理。

totobi你唔好咁諗啊,唔係york連累其他學校,係突然地選擇性執版面咋﹗

「其實約克算唔算係一間好既幼稚園?」突然間成條link影都唔見,唔似以前咁有個topic保留住+移動標記。話公平係騙人嫁﹗

另多謝ck07hk肯一齊出聲爭取公平對待啊﹗

版主:
其實我呢個POST唔POST係<約克中英文幼稚園>區內係想人人睇到,收集一下意見,
因為唔係人人都會刻意入去<約克中英文幼稚園>個區架...

另外我覺得POST係呢度都冇咩唔妥,
話明"談幼稚園"o麻
‹ 上一主題|下一主題