用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

deleted !! [複製鏈接]

deleted !!

0    0    0    0

lam110hk
唔明,可否詳細說出,我一直都以為此校是好學校,謝謝!

原帖由 lam110hk 於 10-5-10 15:54 發表
今年升中資料既數據有三欄, 但每一欄都係兩個學期既數據,而且派位人數同小六升中人數又唔一致, 如果冇留意啲兩欄
就咁睇, 會以為好似唔派得唔錯囉 !! ...

deleted !!

lam110hk

謝謝你的分享,

我都有留意到網址內有一處地方”與家長一席話”,關校長已停寫了兩年,很久沒有新說話發表了,在家長的角度就顯得有點失望,希望可以好快就有關校長的新文章啦!

我都知道關校長喜愛粵劇,但無想過她會將好多資源比哂粵劇。

我又對奉基了解多點點了,謝謝!

原帖由 lam110hk 於 10-5-13 13:54 發表

佢地今年提供既升中資料, 有一張係學校往常既派位資料, 有三欄, 一開始睇以為係近 3 屆既派位資料, 睇落都派得唔錯, 點知, 再睇真小小, 原來每一欄係過去兩屆既派位資料, 排序如下 (張野唔係手, 記得係咁)
由 2005 ...

是否對校長/學校不公平呢?

咁樣講嘢喺唔喺對校長及學校很不公平呢?如有甚麼不明白的地方,應向學校反映及提問,就好像你不明白升中派位事情,可以直接向有關老師提問,如李主任,她是負責升中事情架,而且學校亦有很多升中講座及家長會等,可以隨時提問啦!
此外,校長好努力就學校關注事項而推動各類型活動,如上三年便是關注藝術教育,故有好多不同藝術活動,不單只是粵曲喎,而今年是注重運動與健康,故已在校內校外推廣很多運動活動,而今年還在九東區的籃球比賽中勇奪冠軍添!
如大家都喺奉基家長,如有意見直接向學校反映啦!不是干涉你的言論自由,但亦請你想想這些言論是否對某些人/學校造成莫須有的傷害呢!
還有三年前的校長都是現在的校長,因為她已在這裡差不多五年,她在三年前沒有因病去世。你是否攪錯咗在2004年去世的李校長呀!當時我個小朋友剛讀一年級咋!
你不明白學校事情,可以當家長義工吖,好似我咁,知得多些架!

CK8888
謝謝奉基家長的分享,這裏很少奉基家長分享,所以對奉基的認知是相當少,有家長分享係對我們這一班對奉基認知很少的家長來說是一件好事,謝謝你!可否分享更多你當義工時所見的一些事情呢?還有一事想問,在中英數奉基老師邊科較強教得最好呢?先謝謝你!

原帖由 CK8888 於 10-5-20 18:37 發表
咁樣講嘢喺唔喺對校長及學校很不公平呢?如有甚麼不明白的地方,應向學校反映及提問,就好像你不明白升中派位事情,可以直接向有關老師提問,如李主任,她是負責升中事情架,而且學校亦有很多升中講座及家長會等,可以隨時提問啦!
此 ...
‹ 上一主題|下一主題