用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 將軍澳返聖心 (下午班) 的校車服務
go

將軍澳返聖心 (下午班) 的校車服務 [複製鏈接]

1/6去了聖心 (下午班) 註冊, 見到有新校車路線 (14) 經東隧, 每月車費$1,700 (將軍澳) / $1,500 (鯉魚門 / 藍田), 印象中車費仲平過保母車, 非常高興. 要多謝Iantsang為大家努力爭取!

想知道大家會唔會搭呢條新線? 抑或寧願自己或菲傭帶小朋友去北角 / 金鐘才搭校車?

我打電話問過冠忠, 若有興趣搭呢條新線, 請大家盡快於15/6前寄回條, 回郵信封及九月份車費$1,133 (2/3 of $1,700)去冠忠, 佢地就會留位比大家. 若最後開唔成, 佢地唔會過數, 可以放心.
   0    0    0    0

請問有冇將軍澳返聖心, 不過係上午班, 而又會坐校車呢??

原帖由 Joyjoymum 於 10-6-4 15:54 發表
1/6去了聖心 (下午班) 註冊, 見到有新校車路線 (14) 經東隧, 每月車費$1,700 (將軍澳) / $1,500 (鯉魚門 / 藍田), 印象中車費仲平過保母車, 非常高興. 要多謝Iantsang為大家努力爭取!

想知道大家會唔會搭呢條新線?  ...

原帖由 bigboss 於 10-6-16 20:01 發表
請問有冇將軍澳返聖心, 不過係上午班, 而又會坐校車呢??

hi, bigboss ,

我住lam tin ..
大細女都打算搭校車, 如果kln east 條線開得成.

如果唔係, 可能會係北角上車, or 依舊搭保姆車來回.

原帖由 kiteli 於 10-6-16 22:47 發表

Kiteli, 我囡囡係K1新生呀, 想問下你而家係唔係坐緊保姆車來回呢?

我知道保姆車係唔可以入學校停車上落小朋友, o甘返學時o個程, 保姆車會唔會係番學校o個邊o既馬路比小朋友落車, 定係會係學校對面o既馬路落, 之後小朋友要過馬路呢?
這是我最擔心的......

我已經交o左資料比校車公司, 不過佢o地都係話未知kln east線開唔開得成??? 希望可以坐校車啦!

原帖由 bigboss 於 10-6-19 18:28 發表

Kiteli, 我囡囡係K1新生呀, 想問下你而家係唔係坐緊保姆車來回呢?

我知道保姆車係唔可以入學校停車上落小朋友, o甘返學時o個程, 保姆車會唔會係番學校o個邊o既馬路比小朋友落車, 定係會係學校對面o既馬路落, 之後 ...

我女搭開係係正門前小小落車, 不用再過馬路0既.
我見其他保姆車都係係果個位下車...( 即taxi 等客果到)

安全問題: (同校車比較,)
因為不是在停車場上下車, 所以佢地相對地行多一層樓梯, 同時就有幾步路露天( 即robinson road 行入去正門)

希望幫到妳啦.

多謝你o既回覆!我明白啦.
如果校車上午班可以開得成, 我一定會坐校車, 始終覺得會安全d.

原帖由 kiteli 於 10-6-19 21:46 發表

我女搭開係係正門前小小落車, 不用再過馬路0既.
我見其他保姆車都係係果個位下車...( 即taxi 等客果到)

安全問題: (同校車比較,)
因為不是在停車場上下車, 所以佢地相對地行多一層樓梯, 同時就有幾步路露天( 即r ...

pm 唔到你, 想問下會否自組上午班東隧線返聖心呢? 如果會, 我有興趣, 請pm我啦! thank you.

原帖由 kiteli 於 10-6-16 22:47 發表

原帖由 bigboss 於 10-6-22 19:38 發表
pm 唔到你, 想問下會否自組上午班東隧線返聖心呢? 如果會, 我有興趣, 請pm我啦! thank you.

BIG BOSS,

係呀 .
我已PM妳... 我TRY MY BEST,睇下可唔可以夠KLN EAST人開條線.
CALL 我. OR 留妳電話比我.

如果妳有朋友仔都有INTEREST, 問埋佢, 盡快覆我啦.
因為我都要盡快FINALIZE D 人數, 地點.

THANKS

有無人讀下午班而打算坐校車呢??

詳情: 14號線 - 經東隧, 每月車費$1,700 (將軍澳) / $1,500 (鯉魚門 / 藍田)

原帖由 Joyjoymum 於 10-6-4 15:54 發表

想知道大家會唔會搭呢條新線?  ...

醒目開學勳章

Hi joyjoymum,

No need to worry, I think the Eastern route for pm classes should have enough (or very close) students already to operate.  However, you may not have many replies here since many of them are current students and those parents may not visit BK only.

Ian

原帖由 Joyjoymum 於 10-6-23 16:17 發表
有無人讀下午班而打算坐校車呢??

詳情: 14號線 - 經東隧, 每月車費$1,700 (將軍澳) / $1,500 (鯉魚門 / 藍田)

原帖由 kiteli 於 10-6-22 20:02 發表

BIG BOSS,

係呀 .
我已PM妳... 我TRY MY BEST,睇下可唔可以夠KLN EAST人開條線.
CALL 我. OR 留妳電話比我.

如果妳有朋友仔都有INTEREST, 問埋佢, 盡快覆我啦.
因為我都要盡快FINALIZE D 人數, 地點.

THANK ...
我囡囡是NCC上午班,家住將軍澳,冦忠上午東隧線返聖心校車唔夠學生,您可否提供資料給我。謝謝!!

醒目開學勳章

JoyJoy mum 我想知多少少關於將軍澳返聖心 (下午班) 的校車服務之路線和上下車時間,如方便的話, 可否 send 相關資料給我呢? 謝謝! SCV

你們好, 請問是不是有過海校車搭呢?? 可不可以給我資料, 謝~

醒目開學勳章

You may call Kwoon Chung, the school bus company to fax you the route, their number is 2578-1178.

For the current year, it is the first time we have Kowloon School buses.  However, it is only available for pm classes this year due to insufficient demand from the am classes' students.  There are two routes, one from Kowloon West (Kowloon station, Olympic, and Tsing Yi) and one from Kowloon East (Lam Tin, Yau Tong and TKO).

The Kowloon school buses is on trial basis this year, will have meetings with the school bus company to confirm the arrangement for the next years.

原帖由 cocotsang79 於 10-12-24 13:40 發表
你們好, 請問是不是有過海校車搭呢?? 可不可以給我資料, 謝~
‹ 上一主題|下一主題