用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

入讀LK [複製鏈接]

0    0    0    0

我聽說的也是, 行政亂了少少. 學校少與家長互動, 所以家長想了解更多便要比教主動了. 例如, 通告, 課本是否齊全, 則要家長自己留意了.
不過, 小朋友真的學到很多東西, 很喜歡上學, 回家後也很喜歡跟家人唱, 說當天學到的. 我的幾個英藝媽媽也是這樣認為.

我的女兒今年11月讀國際班n班~

英藝假期問題

請問英藝假期是怎樣??小朋友CHRISTMAS, 新年和ESTER 有多少日假??而暑假有多少呢??請回覆~~~謝謝

原帖由 nestakenyo 於 10-7-17 18:52 發表
請問英藝假期是怎樣??小朋友CHRISTMAS, 新年和ESTER 有多少日假??而暑假有多少呢??請回覆~~~謝謝

原帖由 sheffieldAthena 於 10-7-8 17:16 發表
我聽說的也是, 行政亂了少少. 學校少與家長互動, 所以家長想了解更多便要比教主動了. 例如, 通告, 課本是否齊全, 則要家長自己留意了.
不過, 小朋友真的學到很多東西, 很喜歡上學, 回家後也很喜歡跟家人唱, 說當天學 ...

醒目開學勳章

你好!你仔仔入元朗OR TSW分校呀?
我仔仔係8月入YL分校讀全日班呵~

原帖由 annii 於 10-6-27 16:20 發表
我的仔仔今年8月入 英 藝國際班LK,
有人話佢不好,行政亂,真是甘差

原帖由 lyctina 於 10-8-2 01:03 發表
你好!你仔仔入元朗OR TSW分校呀?
我仔仔係入YL全日呵~

醒目開學勳章

原帖由 annii 於 10-8-3 01:01 發表
我仔仔8月入YL分校讀半日班,今日我帶仔仔去參觀,有位主任帶我們四周圍看過,地方好乾淨,打了立,LK班主任都在,是外籍人士,說流利英語,整理手冊及課室

可能我地大家遲d都見倒面wor!!nice to meet u!
其實唔洗咁擔心既,我仔仔其實係天水圍英藝讀了2年,今年轉過黎元朗讀,行政,就一定係亂架啦,不過~你放小朋友係幼稚園,最想都係佢學倒野即....依樣,zenith係一定做得倒的,到時你見倒你小朋友學倒好多野返黎,咩都值得的!初初我N1入依間學校時,都好擔心,D舊生媽咪都係同我講返同一反說話!!!
間間幼稚園都有好,有唔好的地方,最緊要係你小朋友讀得開心即,佢學校D通告可能唔係出得好足,OR好遲先通知,唔緊要既,你自己跟緊D,有D咩就要習慣下自己打比老師問囉,唔好期望佢地樣樣野都會通知你,冇期望就冇失望囉!!HAHA~
講到學校好似好衰咁TIM,其實都唔係既,習慣左佢學校既模式就冇問題架啦~!

原帖由 lyctina 於 10-8-3 14:17 發表

可能我地大家遲d都見倒面wor!!nice to meet u!
其實唔洗咁擔心既,我仔仔其實係天水圍英藝讀了2年,今年轉過黎元朗讀,行政,就一定係亂架啦,不過~你放小朋友係幼稚園,最想都係佢學倒野即....依樣,zenith係一定做得倒的 ...

我個仔已返緊啦YL/N1班, 我都睇過好多留言, 話呢間學校有好多不足, 但我自己暫時的感覺都不錯喎, 我接觸過的文書至校長, 印象都不差, 跟我個仔的事都好快(轉上午班), 而且每次接阿仔放學, 未見到佢已經聽到佢的笑聲, 所以我暫時都幾放心!

原帖由 lyctina 於 10-8-3 14:17 發表

其實唔洗咁擔心既,我仔仔其實係天水圍英藝讀了2年,今年轉過黎元朗讀,行政,就一定係亂架啦,不過~你放小朋友係幼稚園,最想都係佢學倒野即....依樣,zenith係一定做得倒的 ...

‹ 上一主題|下一主題