用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 你o地有否幫小朋友報"考小一面試班"呀??? ...
go

你o地有否幫小朋友報"考小一面試班"呀??? [複製鏈接]

因我開始要幫囝囝準備小一面試,囝囝今年升k2,我已經開始好緊張,但因無咩經驗,都想問問大家考小一時有無幫小朋友報謮考小一預備班,幾時開始上係最好呢??是否有用,若果有用可否介紹給我,開始緊張的媽媽上....

0    0    0    0

希望有經驗的爸爸媽媽可幫吓我吧!!

原帖由 siusung 於 10-7-1 15:48 發表
希望有經驗的爸爸媽媽可幫吓我吧!!

睇下你目的係乜野, 如果係想考到頂級既小學, 就未必一定如願以賞, 因為有好多因素影響學校收生, 同埋小朋友當時狀態, 你都控制唔到.

但如果你只要求有一兩間質素不錯的小學, 我想相都有幫助 既 !

如果小朋友有空閒時間, 又找不到有甚麼比面試班更好的課外活動, 錢又不成問題的話, 報謮無防。 但面試班要讀一段頗長時間。讀完普通班又會邀請貴子弟自費參加精英班, 精進班, 名校模擬面試班, .............

若閣下希望貴子弟更上層樓還可報讀心儀名校深造班, 如SPCC面試班, 女拔面試班, 男拔面試班等等。 必定能滿足閣下之需要。

可惜, 有用與否卻莫衷一是。 至於何時開始則要越快越好, 因為課程多, 完成需時, 名額有限....................(下刪一百字)

原帖由 siusung 於 10-6-30 09:37 發表
因我開始要幫囝囝準備小一面試,囝囝今年升k2,我已經開始好緊張,但因無咩經驗,都想問問大家考小一時有無幫小朋友報謮考小一預備班,幾時開始上係最好呢??是否有用,若果有用可否介紹給我,開始緊張的媽媽上....:s ...

多謝大家的意見,咁大家有無好的面試班可介紹一下,希望係九龍區...多謝大家再比點意見...!!

你只要在BK SEARCH面試班, 應該找到很多意見。

原帖由 siusung 於 10-7-2 10:28 發表
多謝大家的意見,咁大家有無好的面試班可介紹一下,希望係九龍區...多謝大家再比點意見...!!
‹ 上一主題|下一主題