用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 有關開學安排
go

有關開學安排 [複製鏈接]

上次註冊時學校給了一張備忘,有以下提問:
1. 是不是下次家長回校就是8月31日?之前還有其他嗎?是一位家長還是兩位均可出席?
2. 9月1-9月3日上學是否可由家長陪同?
   0    0    0    0

1. 8月31日前沒有活動,通告上是underline咗"parent" "is",我諗係一個家長,但上次registration都話一個家長同埋唔好帶小朋友,都有好多人成家人嚟,企晒喺門口啊...
2. 根據當日Sister講法係可以家長去,1-2號肯定得,3號唔清楚,我諗31/8會再講清楚啲會點安排,不用心急啊~

I'm a K2 parent. Answer your 2nd question: (9月1-9月3日上學是否可由家長陪同?) Parents are allowed to watch your child outside the classroom through windows. Not go inside and sit next to your kid.

9月1,2日 - 只有K1上學, 家長可以在班房外觀看小朋友上課情況, 但上課中是禁止拍照及攝錄的, 以免影響上課!
3號 - 家長送小朋友上到班房後便要離開.

唔該晒! :D
真好,如果有得陪,阿囡實攬住我唔肯放!

想問下如果小朋友坐校車, 番學頭兩日0甘會點安排?

No school bus service..... need to arrange self pick up
‹ 上一主題|下一主題