用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲人仔,比佢讀全日N1擔心嗎???
go

兩歲人仔,比佢讀全日N1擔心嗎??? [複製鏈接]

有經驗的媽媽可否分享下 我亞仔好痴身的,下年要讀N1諗緊比唔比佢讀好?但…會不會好慘(小朋友)我要上班的
   0    0    0    0

我就覺得返全日幼兒園有兩個原因:
1. 家中冇人可以教小朋友野
2. 小朋友自理能力差, 又野蠻, 偏食等問題

好處:
1. 在學校學習自己食飯, 守規律, 提升自理能力,
2. 小朋友在學校可以學習好多在幼稚園學唔倒既野,
    尤其同人相處
3. 幼兒園一般各級得一班, 每位老師與學生關係好好
4. 唔好唸住對佢地好慘呀, 我啲小朋友返到叫我地唔好咁早接佢返屋企, 仲有好多........

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 cobymama 於 10-7-10 22:50 發表
有經驗的媽媽可否分享下 我亞仔好痴身的,下年要讀N1諗緊比唔比佢讀好?但…會不會好慘(小朋友)我要上班的

唔擔心 :loveliness: 佢地不知返得幾開心:loveliness:

你要返工, 小朋友返半日的話, 另外半日係邊個湊先?

多謝各位意見,我都諗住下年比佢讀,飛咗個印印:;pppp: 試下得唔得 我有個朋友個仔返三年幼稚園 足三年…如我仔係咁就大獲,我邊樹搵返個佢鐘意嘅印印比佢 (好似諗多咗)
‹ 上一主題|下一主題