用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 8歲游緊泳隊,請問哪間泳會不需要另外執泳式??? ...
go

8歲游緊泳隊,請問哪間泳會不需要另外執泳式??? [複製鏈接]

8歲游緊泳隊,眼見好多要另外執泳式,但會負擔很大,哪間泳會不需要另外執泳式?請指教!
   0    0    0    0

版主

執泳式只係幫佢游得快啲,但如果你覺得唔需要應該唔需要額外俾錢學架 因我聽仔仔泳會入面既人操水既時候有時教練都會執吓佢地既泳式,但始終人多未必會遂個執,反而係有人想比賽成績好啲就會另外叫教練教.

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-7-12 14:24 發表

我囡舊年入游隊,當時六歲半,入隊時只係識游背同埋自由式,入左隊後先正式學蛙同蝶...so far到宜家都已經十個月,我地只係跟番泳隊0既上堂時間操水,並冇另外加堂執式..我覺得冇問題喎...佢0既時間同form都唔比個d有另 ...

咁你囡囡可以升組嗎?

原帖由 Lovely媽咪 於 10-7-12 12:34 發表
執泳式只係幫佢游得快啲,但如果你覺得唔需要應該唔需要額外俾錢學架 因我聽仔仔泳會入面既人操水既時候有時教練都會執吓佢地既泳式,但始終人多未必會遂個執,反而係有人想比賽成績好啲就會另外叫教練教. ...

我囝教練根本是不落水的,有時真的領悟不到,所以想知有哪間泳會的泳隊會有教練落水的,你可以PM我嗎?thanks

醒目開學勳章

操水班未見過COACH會落水教喎!!

版主

原帖由 cy101 於 10-7-12 15:41 發表
操水班未見過COACH會落水教喎!!

咁又唔係,我仔個泳會我見操水班個教練都會落水封佢地啲泳式,但當然唔係次次落.

原帖由 Lovely媽咪 於 10-7-12 12:34 發表
執泳式只係幫佢游得快啲,但如果你覺得唔需要應該唔需要額外俾錢學架 因我聽仔仔泳會入面既人操水既時候有時教練都會執吓佢地既泳式,但始終人多未必會遂個執,反而係有人想比賽成績好啲就會另外叫教練教. ...

我囝教練根本是不落水的,有時真的領悟不到,所以想知有哪間泳會的泳隊會有教練落水的,你可以PM我嗎?thanks

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-7-12 22:52 發表

教練有叫囡囡升組,一星期練四日,不過囡囡唔想升,想跟番呢個教練游三日就夠,咁我咪由得佢lor...

我個教練耐唔耐都會落水執式架..

聽聞你那組全部/好多都可以升組,
游泳時間上是否很快???

簽名被屏蔽

我都要搵操水班呀, KLN西, 有無介紹呀?

簽名被屏蔽

原帖由 sababy 於 10-7-13 03:07 發表

現在D泳隊教練都未必會認真執你的泳式,除非你叫佢私人再教再付錢,條數真係好噤計!
朋友嗰仔就係甘無再游,佢話嗰D教練只係顧住D有付私費的隊員,其餘D就由得佢亂游,得閒話兩句姿勢差就算,根本無認真指導!

我都想知邊間泳會D教練真係有心培訓小朋友?請PM.

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-7-13 12:03 發表

sababy

你係大力呀??邊個教練呀??可以pm我知..

pls check PM!

原帖由 7up 於 10-7-13 20:06 發表

現在D泳隊教練都未必會認真執你的泳式,除非你叫佢私人再教再付錢,條數真係好噤計!
朋友嗰仔就係甘無再游,佢話嗰D教練只係顧住D有付私費的隊員,其餘D就由得佢亂游,得閒話兩句姿勢差就算,根本無認真指導!

我都想知邊間泳 ...

你朋友嗰仔是哪間???

簽名被屏蔽

原帖由 sababy 於 10-7-12 11:04 發表
8歲游緊泳隊,眼見好多要另外執泳式,但會負擔很大,哪間泳會不需要另外執泳式?請指教!

阿囡八歲游ymca 泳隊, 教練都會落水執吓佢地既泳式, 同埋教好蝶式 .
現在十歲, 我見個個都游得好好, 教練只會在池旁指點下.
隊章寫明唔可以執私鍾, 教練都有商有量, 你可以參考下.
‹ 上一主題|下一主題