用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真道係咪8月先知結果?
go

真道係咪8月先知結果? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我好心急......
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我advice你唔好心急
Touch wood,上年有些家長等了6~12個月才有second in

原帖由 眼超超 於 10-7-12 12:51 發表
我好心急......

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 10-7-12 13:06 發表
我advice你唔好心急
Touch wood,上年有些家長等了6~12個月才有second in

唔係吓化 ,,,,,,,

都幾折磨喎........

你有無去聽英華 ??  (唔知你個係囡定仔)
本人有少少覺得學校好模稜兩可.(個人意見)

醒目開學勳章

英華唔會收的,你明啦
而LOGOS是按照第1輪interview的成績從高開始second interview的
以上年所知,有第2輪的人first interview後,又重新排過成績,又是從高起second interview
所以,如果你first interview成績唔高,有排等
加上所有second interview是邱校長本人負責,絕不假手於人
而邱校又成日忙東忙西,又有時去外地
如果成績唔係最top的,真的等幾個月都有
所以,不要太緊張了,LOGOS是急不來的學校

原帖由 眼超超 於 10-7-12 13:08 發表

唔係吓化 ,,,,,,,

都幾折磨喎........

你有無去聽英華 ??  (唔知你個係囡定仔)
本人有少少覺得學校好模稜兩可.(個人意見)

醒目開學勳章

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2217389&extra=page%3D1

看一下這裡吧,有家長打電話問過學校了,基本上跟我說的差不多了

係啦, 即係最快要 9 月先會call 2nd in 啦, 咁大家輕鬆d 放暑假啦, hehehe~

good luck to all !!

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 10-7-12 13:38 發表
英華唔會收的,你明啦
而LOGOS是按照第1輪interview的成績從高開始second interview的
以上年所知,有第2輪的人first interview後,又重新排過成績,又是從高起second interview
所以,如果你first interview成績 ...

明晒     

ok, 我算吧喇, 不過由得我啦, 話晒人生第一二次, 急多兩次無人理我架喇........

原帖由 ziyi 於 10-7-12 14:15 發表
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2217389&extra=page%3D1

看一下這裡吧,有家長打電話問過學校了,基本上跟我說的差不多了

Thanks a lot ......

醒目開學勳章

原帖由 jdepp 於 10-7-12 14:25 發表
係啦, 即係最快要 9 月先會call 2nd in 啦, 咁大家輕鬆d 放暑假啦, hehehe~

good luck to all !!

U 2.......

雖然好唔通氣,但是我不知自己明唔明得晒,可否給一點貼士?我想同仔仔報名.

原帖由 ziyi 於 10-7-12 13:38 發表
英華唔會收的,你明啦

原帖由 yuengooluk 於 10-7-13 01:14 發表
雖然好唔通氣,但是我不知自己明唔明得晒,可否給一點貼士?我想同仔仔報名.

ziyi嘅意思係話佢個小朋友係囡囡呀。

醒目開學勳章

Correct

原帖由 fongyuen 於 10-7-13 09:54 發表

ziyi嘅意思係話佢個小朋友係囡囡呀。
‹ 上一主題|下一主題