用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

協恩幼稚園 [複製鏈接]

囡囡而家讀緊英文國際幼稚園n1, 平日溝通主要以英文為主, 協恩又啱啱收佢讀k1, 正心大心細, 唔知點揀...想問:

1) 協恩是否以中文為主?

2) 功課深唔深?

3) 聽說協恩2012年會轉直資, 小朋友到時可以直上小學, 有無人聽過, 唔知可唔可信呢?

有無小朋友讀過協恩幼稚園的媽媽可以分享下?

唔該!
唔該!
唔該!
   1    0    0    0

原帖由 bao-mama 於 10-7-15 15:32 發表
囡囡而家讀緊英文國際幼稚園n1, 平日溝通主要以英文為主, 協恩又啱啱收佢讀k1, 正心大心細, 唔知點揀...想問:

1) 協恩是否以中文為主?

2) 功課深唔深?

3) 聽說協恩2012年會轉直資, 小朋友到時可以直上小學, 有無 ...

1.係;k1唔係日日有英文堂;
2.見人見智;k2開始寫字;1日2本(中英數輪流);
3.唔識答妳;真係轉直資都唔一定收硬妳;冇聽過某某一條龍都"建議"唔達標o既k3學生轉校?

個人感受 : "平日溝通主要以英文為主"係協恩係"零"優勢;中文唔好仲係"負"優勢;
如果想直上;操fit d中文;學番d秘技傍身;再唔係係家教會撈番一官半職;同老師主任校長混熟d;否則陪跑機會唔細...

原帖由 oooray 於 10-7-15 15:55 發表

1.係;k1唔係日日有英文堂;
2.見人見智;k2開始寫字;1日2本(中英數輪流);
3.唔識答妳;真係轉直資都唔一定收硬妳;冇聽過某某一條龍都"建議"唔達標o既k3學生轉校?

個人感受 : "平日溝通主要以英文為主"係協恩係"零"優勢;中文唔 ...

I think so . If your mother language is English and you concern English more. HY may not suitable for you. Do you have another offer? ST. Cat ?
‹ 上一主題|下一主題