用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 好煩惱...唔知道轉唔轉游泳教練好呢?
go

好煩惱...唔知道轉唔轉游泳教練好呢? [複製鏈接]

小朋友宜家學緊游水...學左4堂...但係教練沒有教在池邊踢水...一開始就叫佢學習拎住浮板學游...但每次咁樣做, 小朋友都會沈親, 個NOSE入水...次次整到想嘔~

同只教佢在水面吹波波...未教成個頭沈入水...又沒有講比小朋友聽係水中唔可以呼吸, 所以次次都沈親...都幾煩~
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

小朋友係單對單跟私人教練學的...教練沒有比書包仔佢用..只用一塊浮板...小朋友得5 years old~

我想問...小朋友每次落去學游水..都有沈親3-5次...我見到我個小朋友到第3次沈親就成日話要上水..旦教練唔比上水...我只怕佢上多幾堂之後..會怕左游水~

其實, 小朋友學游水是不是一定要沈親好多好多次先可以學識的?   因為我又唔識...我覺得同教練講問題所在...好似質疑佢咁...唉...都唔知洗唔洗搵過第二個教~!!

原帖由 ming2 於 10-7-23 23:20 發表

小朋友幾大呀??係單對單學定係小組??幾多人一組呀??有冇俾"書包"佢用呀??

Hi Ming,
你有冇好的有經驗游泳教練...介紹比我呀, TKS!

我有呀~ 男教練,澳洲游水教練牌,你有興趣pm我吧~
原帖由 ballcat 於 10-7-24 00:07 發表

Hi Ming,
你有冇好的有經驗游泳教練...介紹比我呀, TKS!

簽名被屏蔽

Hi Ming,
多謝你呀. 我會去九展果度幫小朋友報游泳group嫁喇....因為我之前唔識...諗住比私人教會好D...沒有想過, 宜家個私人教練完來唔識教咁細個既小朋友, 可能個教練比較心急, 因為我的小朋友已經比個教練搞到驚左水...宜家叫佢落去游水玩水都say no... >.<

簽名被屏蔽

‹ 上一主題|下一主題