用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 放棄已註冊的幼稚園, 如何取消交了自動轉賬的表格? ...
go

放棄已註冊的幼稚園, 如何取消交了自動轉賬的表格? [複製鏈接]

放棄已註冊的幼稚園.

1. 9 月份學費用支票交到學校, 日期填8月1日, 是否要到銀行取消支票?
2. 自動轉賬的表格已交到銀行, 扣10月份學費用, 是否要到銀行取消手續?

請指教!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

你通知左學校未 ?

我之前通知左學校, 係寄退學信比佢地
之後佢地就寄返9月學費張cheque比我

autopay 你自己去bank攪就得 ...
學校係唔會同你攪架

Call 學校問清楚先.

我之前是所有fees交cheque, 但學校已入了,要由校方再重新出cheque比我. (但都扣了一些已order的用品,color pencils, folder....等fees).

而autopay form便以書面inform校方,因仍在學校,並未入bank,所以學校交給我.

我想不同學校會有不同的做法, 及each case有不同的timing問題, 所以要take action immediately.

我已於7月頭書面通知放棄學位, 也剛剛Call 學校問清楚了.  多謝兩位回答.

原帖由 vic6 於 10-7-26 17:09 發表
Call 學校問清楚先.

我之前是所有fees交cheque, 但學校已入了,要由校方再重新出cheque比我. (但都扣了一些已order的用品,color pencils, folder....等fees).

而autopay form便以書面inform校方,因仍在學校,並未入 ...
‹ 上一主題|下一主題