用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2010 K2 大召集
樓主: carfoon
go

創價 2010 K2 大召集 [複製鏈接]

回覆 40# carfoon 的文章

係呀! 彤彤都有帶d環保物料返學校做圖工。
佢第一個製成品係用4個厠紙筒做既望遠鏡呀!... 仲有圖案做裝飾架....宜家都放左係屋企...

今日,學校仲有水果日,彤彤昨日帶左楊桃同水晶梨返學...我諗今日一定好開心...

佢地果日食左好多不同水果, 真係開心啊~!
不過月餅就未食, 可能今個星期啦~

另想問下大家知唔知道邊度宥得買中國服呢? 因為樂澄果套已經著左 N1, K1 兩年, 今年我都想買套新嘅俾佢, 不過好少見到有得買呢~

靖彤媽媽,
我見靖彤今日仍然載住口罩, 樂澄話佢感冒, 佢好番d未呀?

原帖由 martinpet 於 10-9-17 14:25 發表
係呀! 彤彤都有帶d環保物料返學校做圖工。
佢第一個製成品係用4個厠紙筒做既望遠鏡呀!... 仲有圖案做裝飾架....宜家都放左係屋企...

今日,學校仲有水果日,彤彤昨日帶左楊桃同水晶梨返學...我諗今日一定好 ...

大家好,我都好耐冇上o黎喇,我囡囡叫Anki(麥楚翹),係上幼低班第二組既水母組!!!!多多指教!!!

各位創價媽媽,您們好﹗

我想請問今年2010年可有插班k2新同學仔? 因我欲替仔仔報讀創價2011年插班k2,您們認為有機會嗎? 謝謝幫忙回覆﹗

Joanna

有呀, 今年上校車多左位新同學, 佢係k2下午班插班生
原帖由 joanna_07 於 10-9-28 14:31 發表
各位創價媽媽,您們好﹗

我想請問今年2010年可有插班k2新同學仔? 因我欲替仔仔報讀創價2011年插班k2,您們認為有機會嗎? 謝謝幫忙回覆﹗

Joanna
[

回覆 45# Win0501 的文章

我阿女潁彤係今年K2插班生, 4月份interview個陣都好多人, Joanna努力

你好呀, 我仔仔易駿也是K2插班生, 幼低二水母組. 我記得上年INTERVIEW有好多人.. 家長坐滿成個禮堂呢..

原帖由 Pekya 於 10-9-28 18:57 發表
我阿女潁彤係今年K2插班生, 4月份interview個陣都好多人, Joanna努力

易駿同潁彤係同學仔, 潁彤係海馬組.  30/9 會唔會比
易駿穿中國服啊, 我就剛剛買了一套給阿女, 著起好似打工夫 ... 好得意

你好呀, 我仔仔易駿也是K2插班生, 幼低二水母組. 我記得上年INTERVIEW有好多人.. 家長坐滿成個禮堂呢..

[/quote]

多謝各位回覆,

我會同仔仔努力嘗試,謝謝﹗

你好呀潁彤媽媽, 還以為只有易駿一個插班生, 現在有個伴了.
今天晚上才去買中國服, 明天可以一起影相了.
潁彤返學開心嗎? 仔仔每天放學也很開心呢!

原帖由 Pekya 於 10-9-28 23:18 發表
易駿同潁彤係同學仔, 潁彤係海馬組.  30/9 會唔會比
易駿穿中國服啊, 我就剛剛買了一套給阿女, 著起好似打工夫 ... 好得意

你好呀, 我仔仔易駿也是K2插班生, 幼低二水母組. 我記得上年INTERVIEW有好多人.. 家長坐 ...

原來有好幾位插班同學仔呢~
好開心大家加入創價大家庭呀~! 相信大家小朋友都一樣會好享受創價的學校生活的~!

我都剛買了中國服嘞~
聽日生日會, 樂澄都係主角之一呀, 佢好興奮呢~
聽日一定會好開心~!

原帖由 cyc627 於 10-9-29 22:07 發表
你好呀潁彤媽媽, 還以為只有易駿一個插班生, 現在有個伴了.

...

原帖由 cyc627 於 10-9-29 22:07 發表

...

易駿媽媽, 潁彤返學好開心, 老師重話佢好活躍周圍玩, 第2週已經適應了, 真係好開心可以加入這個大家庭

hello,穎彤媽咪.....我個女叫芷澄呀,幼低二水母組,上2個weeks芷澄同我講佢識左個新朋友....叫"爬穎彤"......我話:セ有人姓爬既咩?係咩彭呀.....哈哈....
Nice to meet u.......

原帖由 Pekya 於 10-9-29 23:20 發表

易駿媽媽, 潁彤返學好開心, 老師重話佢好活躍周圍玩, 第2週已經適應了, 真係好開心可以加入這個大家庭

好耐無上黎啦!!
大家好, 我個仔叫 子桓, 係幼低第一組螃蟹組.
佢昨天先做組長. 佢好開心話比我聽.  
大家有冇參加學校課外活動呀??
呀仔好想參加日語班和棋藝班,可惜抽唔到日文班, 只係有棋藝班. 星期六返第一堂, 希望好玩啦!!

不過個90分鐘我送左佢返學, 我都唔知去邊去??

hello,芷澄媽咪好高興認識妳, 妳好叻呀, 我阿女叫"彭潁彤", 她依家識左好多新同學, 其中一個叫"曾芷澄", 唔知係唔係妳囡囡 .....

原帖由 joycenwy 於 10-9-30 00:45 發表
hello,穎彤媽咪.....我個女叫芷澄呀,幼低二水母組,上2個weeks芷澄同我講佢識左個新朋友....叫"爬穎彤"......我話:セ有人姓爬既咩?係咩彭呀.....哈哈....
Nice to meet u.......

...

統計一下先

第一組 (下午)       
樂澄        (龍蝦組)
子桓        (螃蟹組)
靖彤        (螃蟹組)
卓霖        (章魚組)
綽彥       

第二組 (下午)       
潁彤        (海馬組)
芷澄        (水母組)
易駿        (水母組)
心悠

Pekya,

妳好細心~~

原帖由 Pekya 於 10-9-30 22:54 發表
統計一下先

第一組 (下午)        
樂澄        (龍蝦組)
子桓        (螃蟹組)
靖彤        (螃蟹組)
卓霖        (章魚組)
綽彥        

第二組 (下午)        
潁彤        (海馬組)
芷澄        (水母組)
易駿        (水母組)
心悠 ...

Thank you Pekya

原帖由 Pekya 於 10-9-30 22:54 發表
統計一下先

第一組 (下午)        
樂澄        (龍蝦組)
子桓        (螃蟹組)
靖彤        (螃蟹組)
卓霖        (章魚組)
綽彥        

第二組 (下午)        
潁彤        (海馬組)
芷澄        (水母組)
易駿        (水母組)
心悠 ...

各位媽咪
潁彤要訂冬季校服, 想請問下件校褸暖唔暖, 買左會唔會著得好小呀 ! 妳地有無買曬兩件藍色外套及背心呢 ?謝謝

冇買背心呀, 唔係太冷可以著白色外套~~
校褸裡面有一層夾綿, 可以拆出來, 都好夠暖.
再凍又可以自備大褸

原帖由 Pekya 於 10-10-4 19:20 發表
各位媽咪
潁彤要訂冬季校服, 想請問下件校褸暖唔暖, 買左會唔會著得好小呀 ! 妳地有無買曬兩件藍色外套及背心呢 ?謝謝
‹ 上一主題|下一主題