用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2010 K2 大召集
樓主: carfoon
go

創價 2010 K2 大召集 [複製鏈接]

第二組 (下午)        
廸軒        (水母組)

原帖由 Pekya 於 10-9-30 22:54 發表
統計一下先

第一組 (下午)        
樂澄        (龍蝦組)
子桓        (螃蟹組)
靖彤        (螃蟹組)
卓霖        (章魚組)
綽彥        

第二組 (下午)        
潁彤        (海馬組)
芷澄        (水母組)
易駿        (水母組)
心悠 ...

[quote]原帖由 Pekya 於 10-9-30 22:54 發表
統計一下先

第一組 (下午)        
綽彥        

第二組 (下午)        
心悠         (海馬組)

我覺得校褸幾好架, 入面有層內裡, 唔太凍時可以拆出, 凍時加番就好暖~
我自己覺得校褸應該要買, 因為有時都需要著, 上年試過上學期結業禮, 樂澄剛好無著, 老師都有借俾佢著上台領獎~
買大少少, 可以著兩年~

不過背心我就無買, 買左一件藍色外套&一件白色外套, 質料都幾好的, 今年仲著得~

原帖由 Pekya 於 10-10-4 19:20 發表
各位媽咪
潁彤要訂冬季校服, 想請問下件校褸暖唔暖, 買左會唔會著得好小呀 ! 妳地有無買曬兩件藍色外套及背心呢 ?謝謝

樂澄媽, thanks.

原帖由 carfoon 於 10-10-5 12:17 發表
我覺得校褸幾好架, 入面有層內裡, 唔太凍時可以拆出, 凍時加番就好暖~
我自己覺得校褸應該要買, 因為有時都需要著, 上年試過上學期結業禮, 樂澄剛好無著, 老師都有借俾佢著上台領獎~

不過背 ...

統計一下先

第一組 (下午)        
綽彥        

第二組 (下午)        
心悠        (海馬組)

廸軒        (水母組)

我打算買兩套校服, 兩套運動服, 校褸及藍色外套, 唔知夠唔夠呢.?

原帖由 carfoon 於 10-10-5 12:17 發表

不過背 ...

穎彤媽咪;係呀....我阿女咪曾芷澄law...hahaha

原帖由 Pekya 於 10-9-30 22:39 發表
hello,芷澄媽咪好高興認識妳, 妳好叻呀, 我阿女叫"彭潁彤", 她依家識左好多新同學, 其中一個叫"曾芷澄", 唔知係唔係妳囡囡 .....

原本我都想報學校的課外活動的, 但諗諗下送左佢返學, 附近嘜都無, 坐小巴去又一城, 留吾夠一小時又要返去接佢, 所以我最後都無報名.
原帖由 kimmiechiu 於 10-9-30 15:47 發表
好耐無上黎啦!!
大家好, 我個仔叫 子桓, 係幼低第一組螃蟹組.
佢昨天先做組長. 佢好開心話比我聽.  
大家有冇參加學校課外活動呀??
呀仔好想參加日語班和棋藝班,可惜抽唔到日文班, 只係有棋藝班. 星期六返第一堂,  ...
[

我本來都係你咁諗, 不過諗住返二個course, 咪有多d時間. 點知, 只係抽一個course. 淨係公園食下早餐,同睇下mp4過日晨. 希望遲d可以識到d家長冇咁悶.

我都係買左校褸, 一件藍色外套&一件白色外套, 1套校服, 二套運動服. 都已經夠啦! 冬天太涷我比佢著運動服. 校服係短褲, 我怕冷親呀!!  

原帖由 Win0501 於 10-10-6 19:08 發表
原本我都想報學校的課外活動的, 但諗諗下送左佢返學, 附近嘜都無, 坐小巴去又一城, 留吾夠一小時又要返去接佢, 所以我最後都無報名.

我覺得都夠的~
我舊年只係買左一套校服裙+兩套運動服, 因為一星期只是二,四需要穿裙;
不過今年一星期有三日要穿裙, 所以我都買多一套, 兩套應該夠的了~!

不過我自己覺得白色外套都幾多機會穿架, 最近天氣涼涼地最適合, 如果穿藍色冷衫又熱左少少.....妳可以考慮下~

原帖由 cyc627 於 10-10-5 22:06 發表
我打算買兩套校服, 兩套運動服, 校褸及藍色外套, 唔知夠唔夠呢.?

係唔係要到K3先可以參加學校小童軍 ? 創價係九龍塘區第一二五零旅

係呀, 我最後都決定買兩套夠了, 多謝你的意見..

原帖由 carfoon 於 10-10-7 13:52 發表
我覺得都夠的~
我舊年只係買左一套校服裙+兩套運動服, 因為一星期只是二,四需要穿裙;
不過今年一星期有三日要穿裙, 所以我都買多一套, 兩套應該夠的了~!

不過我自己覺得白色外套都幾多機會穿架, 最近天氣涼涼地最 ...

妳唔駛客氣~! 今日校服公司去學校幫佢地度身了, 樂澄都需要買一套~

原帖由 cyc627 於 10-10-11 21:14 發表
係呀, 我最後都決定買兩套夠了, 多謝你的意見..

我仔仔一個COURSE都抽唔到, 唔知係咪太多人抽呢..
學校有很多講座比家長, 真的很好. 你們是不是多數都參加呢?
就快到家教會選舉了, 有無家長參選呀?

原帖由 kimmiechiu 於 10-10-6 23:27 發表
我本來都係你咁諗, 不過諗住返二個course, 咪有多d時間. 點知, 只係抽一個course. 淨係公園食下早餐,同睇下mp4過日晨. 希望遲d可以識到d家長冇咁悶.

我都係買左校褸, 一件藍色外套&一件白色外套, 1套校服, 二套運動 ...

我今年有參選家教會委員呀~!
希望大家支持我啦......嘻嘻.....

其實最主要都係想幫下手, 參與多d學校工作, 就算當選唔到, 都真係一次好寶貴嘅經驗呢~! ( 因為對手實在太強了!! )

10月30日見大家啦~!

原帖由 cyc627 於 10-10-19 21:58 發表
學校有很多講座比家長, 真的很好. 你們是不是多數都參加呢?

...

樂澄媽, 我都有參選呀, 我簡介會個日遲左少少果個囉,希望大家都可以一齊服務學校啦! 要上台自我介紹, 真係好緊張, 希望個日唔好啞左就好, 好贊成妳所講 "就算當選唔到, 都係一次好寶貴嘅經驗", 大家努力啦 ~

原帖由 carfoon 於 10-10-19 23:37 發表
我今年有參選家教會委員呀~!
希望大家支持我啦......嘻嘻.....

其實最主要都係想幫下手, 參與多d學校工作, 就算當選唔到, 都真係一次好寶貴嘅經驗呢~! ( 因為對手實在太強了!! )

10月30日見大家啦~!

...

潁彤抽到英文班, 佢番得好開心呀, 希望今個星期六唔好打風啦, 30/10之講座老公會去, 我有參選所以要12:45報到, 真係好想去, 或者早D走 ...

原帖由 cyc627 於 10-10-19 21:58 發表

...

咁多媽媽參選呀,我到時一定會支持你地,比心機呀!
我就無勇氣參加,不過好想參與做義工呢!
原帖由 Pekya 於 10-10-20 19:46 發表
樂澄媽, 我都有參選呀, 我簡介會個日遲左少少果個囉,希望大家都可以一齊服務學校啦! 要上台自我介紹, 真係好緊張, 希望個日唔好啞左就好, 好贊成妳所講 "就算當選唔到, 都係一次好寶貴嘅經驗", 大家努力啦 ~

...

穎彤媽,
原來妳都參選~! 真係好嘞, 到時30/10同妳相認先~我係 19 號呀~!

我見到今次都幾多幼兒班家長參選, 覺得妳地真係好好,在學校雖然只是短短時間, 已經有心出一分力, 為大家服務, 真令我感動啊~!

今次真是難忘的一次經驗~! 加油呀~!

原帖由 Pekya 於 10-10-20 19:46 發表

...

樂澄媽, 好呀, 到時要同妳相認, 我係 15 號呀 ! 加油 !

原帖由 carfoon 於 10-10-20 23:14 發表
穎彤媽,
原來妳都參選~! 真係好嘞, 到時30/10同妳相認先~我係 19 號呀~!

我見到今次都幾多幼兒班家長參選, 覺得妳地真係好好,在學校雖然只是短短時間, 已經有心出一分力, 為大家服務, 真令我感動啊~!

今 ...
‹ 上一主題|下一主題