用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

真光小學報名 [複製鏈接]

我的女兒因11月出生, 又不想遲一年才讀K1,
因真光幼稚園只收刑10月31日出生,
想問真小多唔多位收外面幼稚園既學生,
除了真光幼稚園, 那一間幼稚園較易考到真小?
   0    0    0    0

真小2011-2012 P.1收外校生大約50個

回覆 2# karenlyk 的文章

2009 個屈, 校方指引約收60人. 但係最終數生應該唔止呢個數, 因為開學時5班約有170 人!

其實家長選真小, 係想一條龍升真中? 但實情係, 第一輪只收回真小人數係得二十幾個位, 到第二輪時,都係要經大抽獎入回真中,(即係成績好+運氣好),  又唔係想像中咁大優勢.,

我囡都係11月出生, 非真幼學生。
我諗都係睇面試表現。

下年唔會收五班,會收番四班,即約120人

how about the ratio of boys in kinder & primary??
how about the secondary allocation of boys??

原帖由 sasalee 於 10-9-20 15:52 發表
其實家長選真小, 係想一條龍升真中? 但實情係, 第一輪只收回真小人數係得二十幾個位, 到第二輪時,都係要經大抽獎入回真中,(即係成績好+運氣好),  又唔係想像中咁大優勢., ...

基本上年年都是過半數女生派回真中:
http://www.tlmshkps.edu.hk/award/s1.htm
‹ 上一主題|下一主題