用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 新生家長會
go

新生家長會 [複製鏈接]

剛剛問過, 新生家長會小朋友不用穿校服回校, 及會安排換運動服size!
   0    0    0    0

我打過兩次電話去問,都說要著校服回校的。

如不用穿校服,又怎知道是德望學生呢?

原帖由 milkmilk071213 於 10-8-17 17:07 發表
剛剛問過, 新生家長會小朋友不用穿校服回校, 及會安排換運動服size!

你唸你打錯電話

原帖由 milkmilk071213 於 10-8-17 17:07 發表

我打返學校反映運動服和冷衫不岩身時... 老師強調星期六係要著整齊校服返學喎!??!?!!?
[

昨日收到GH來電叫我帶回運動服係新生家長會日來換, 跟住我就順便問佢當日要不要穿校服, 她說不用的!!

原帖由 KIMKIMNANA 於 10-8-18 11:22 發表

我打返學校反映運動服和冷衫不岩身時... 老師強調星期六係要著整齊校服返學喎!??!?!!?

再打電話去問又話要穿校服, 真係亂, 穩陣都係著定!

我之前都打過去問,老師話可以着校服,咁我又問即係可以唔着啦,老師又話最好着啦,唉....要就要,唔要就唔要,唔好用埋D"可以","最好"嘅字句 嘛......

其實我覺得著套校服返去學校開新生会又唔係好難,咪照著囉.
即使老師真係用唔太肯定既說話答話"最好著校服返",我諗我都会幫囡囡著,何必咁執著呢~
更何況著校服返學,個個學生整整齊齊,咪仲好
原帖由 beebooli 於 10-8-18 13:40 發表
我之前都打過去問,老師話可以着校服,咁我又問即係可以唔着啦,老師又話最好着啦,唉....要就要,唔要就唔要,唔好用埋D"可以","最好"嘅字句 嘛......

我都會俾囡囡著整齊校服, 因為她很喜歡這套新校裙和白鞋仔, 又可以讓她早些適應新校服, 我和丈夫又可以和她在校舍走走, 讓她適應下環境嘛!

我兩個囡囡都好鍾意套新校裙
原帖由 misschan1227 於 10-8-18 17:34 發表
我都會俾囡囡著整齊校服, 因為她很喜歡這套新校裙和白鞋仔, 又可以讓她早些適應新校服, 我和丈夫又可以和她在校舍走走, 讓她適應下環境嘛!

但係我打去學校傾運動服唔岩身時,.. 職員話記得星期六著"整齊校服"

同埋我記得...唔知幾時講過 星期六 要帶埋 "乘車證 & 接送證"

咁我明午會帶埋d運動服和冷外套返學, 多謝提示
[
‹ 上一主題|下一主題