用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人試過幼聯既 playgroup?
go

請問有無人試過幼聯既 playgroup? [複製鏈接]

如題.
請問感覺如何?
謝謝.
   0    0    0    0

無人試過???

幾個月前試過一堂,星期六班,准2個大人入課室,8個小朋友+16個大人,課室不是很大,1個老師,感覺有點亂,之後沒有再上。遲些囡囡上完現時的playgroup,可能會試weekday班,因為地點对我們來説都方便。

醒目開學勳章

課室真係唔大, 如果就腳, 當一個普通0既而又有net 教0既英文pg都 ok

回覆 2# lollipop2009 的文章

請問你依家上緊邊到既 playgroup 呀?
好唔好呀?
可以分享一下嗎?

回覆 2# bbkiri 的文章

請問老師既質數如何?
課程又如何?
可以分享下嗎?

回覆 1# mic523 的文章

http://www.hkceces.org/course_pdf/eng_courses/elep.pdf

紅磡火車站對面個商場

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 10:06 發表
http://www.hkceces.org/course_pdf/eng_courses/elep.pdf

紅磡火車站對面個商場

我都想試幼聯, 佢地上堂時是怎樣的?

回復 5# qqqmama 的帖子

現在上基督教服務處的幼潛playgroup,要抽籤的,下一期抽唔到。另外有上協康會的playgroups,有不同分類的。這兩個playgroups 跟幼联是不同性質的。幼联的是英文playgroup,而我囡囡現在上的主要著重幼兒的感官體能發展,學習聽指令等,是廣東話的。

我小朋友而家返緊, 其實皆在比佢同多D小朋友一齊上下堂, 習慣下成堂都係聽英文, 課室好細, 比較嘈, 但學費應算平, 大概180一堂, 最大好處係近自己屋企, 上下無妨

學費唔算便宜,個net係印度女仔,教得麻麻,帶動唔到氣氛,好亂。
試完堂無再join,我試星期六的

我都有同感, 前日去左試堂, 未試過上到咁唔開心, 雖然一早都預左佢地既班房係比較細, 不過正式上堂既時候, 感覺就更實在.
圍圈既地方又細, 6group 人, 每一group 差唔多都有3位, 仲要加埋個老師, 成20個人係個classroom, 好迫, 而且好焗. 第一次上左半堂就想即刻走.
至於個course, 因為我係試堂既關係, 覺得個老師照顧唔到我地, 而且唔知佢地做緊咩, 連我舛朋友都上得唔開心.
reception 又係, 太細, 企滿晒人, 我同囡囡最後都走左出外面等上堂.
坦白講, 我真係唔太鐘意呢間, 不論環境, 課堂內容, 氣氛等等.
以上只係個人經歷.
‹ 上一主題|下一主題