用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真小學暨幼稚園好唔好
go

崇真小學暨幼稚園好唔好 [複製鏈接]

我見係一條龍, 有全英文班同中英文班, 請問中英文班係咪即係粵+英, 還是普+英?
小學及中學又如何的呢, 請比啲意見
   0    0    0    0

我都聽d朋友講話好抵讀, 以有學卷既kinder黎講佢有最多既net, 而且d課外活動亦好相宜, 可以留返d錢出去學野, 唔知舊年有幾多人報名呢?

原帖由 vickichan 於 10-8-20 23:20 發表
我見係一條龍, 有全英文班同中英文班, 請問中英文班係咪即係粵+英, 還是普+英?
小學及中學又如何的呢, 請比啲意見

"Not" 一條龍
小學及中學中英文班普+英

靚太太, 請問你崇真點去架? 我聽日想去個Briefing, 但係唔知點去, 係唔係要行上山架?
Thanks!!

我也覺得德育很好, 小朋友好有禮貌, 普通話教得好好, 連我仔 D 老師 ( 現 P4 ) 都話佢個底好.
雖然大仔現在不是 TT, 但妹妹啱啱收咗入全英語 K1, 本身因為搬咗入屯門而放棄哥哥喺 TT 讀 P1, 但始終也覺 TT 好, that's why 山長水遠都要妹妹讀, 仲有 TT 的老師 ( KG ) 流失量少, 隔了 4 年再返 TT , 見有 8 成老師都是舊的, 連我仔以前 K3 的班主任見到我也認得我, 記得我仔名及我搬咗屋 .... 真係好感動 !
其實除了校風外, 老師好唔好也好重要 !
‹ 上一主題|下一主題