用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 請問你哋d小朋友讀邊間幼稚園架?
go

請問你哋d小朋友讀邊間幼稚園架? [複製鏈接]

同埋係咪經常講英文架?thx~
   0    0    0    0

原帖由 manicheung 於 10-8-22 17:40 發表

我小朋友之前讀佳寶架,都唔洗成日講英文既...放心啦!!佢地都係教佢地英文多者^^

多謝你既回覆呀,我仔d英/普實在太"勁"喇.........好擔心佢面試既表現 ><
原帖由 英英仔 於 10-8-24 23:44 發表

我小朋友之前讀佳寶架,都唔洗成日講英文既...放心啦!!佢地都係教佢地英文多者^^

加油丫~~我仔仔英文都唔係太好...現在每星期1,3,5,日,我都會抽時間陪佢一齊練一個鍾,希望會有改善啦~

我囝囝讀周宋主愛,佢平時都唔係好講英/普, K2 開始有在出面學 英/普,我唸明白,有反應都ok,同埋我覺得學校喜歡較活躍的小朋友。唔知其他家長有沒有同感呢?

原帖由 manicheung 於 10-8-22 17:40 發表

原帖由 manicheung 於 10-8-25 08:29 發表
多謝你既回覆呀,我仔d英/普實在太"勁"喇.........好擔心佢面試既表現 >

面試其實佢都無講過英文,只係問佢一d好簡單既問題...例如:姓名..咩顏色...睇佢手腳協調咁之ma,幼稚園唔洗怕面試既,只要唔好俾咁大壓力自己同小朋友已經OK喇^^加油呀^^

我也發覺學校方面都幾喜歡活躍一點的,最重要係主動說話,合理就得,唔洗太勁英文都可以,如果你唔係成日都講,臨時抱佛腳,到時出丑咪重衰。

原帖由 JoanneCY 於 10-8-25 12:42 發表
我囝囝讀周宋主愛,佢平時都唔係好講英/普, K2 開始有在出面學 英/普,我唸明白,有反應都ok,同埋我覺得學校喜歡較活躍的小朋友。唔知其他家長有沒有同感呢?

...

多謝您既寶意見呀,我會順其自然架喇~
原帖由 英英仔 於 10-8-26 13:30 發表

面試http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=609&cb=2124其實佢都無講過英文,只係問佢一d好簡單既問題...例如:姓名..咩顏色...睇佢手腳協調咁之ma,幼稚園唔洗怕面試http://adex.baby-kingdom. ...

原帖由 manicheung 於 10-8-26 23:40 發表
多謝您既寶意見呀,我會順其自然架喇~

希望你小朋友入到你心儀既幼稚園啦^^
‹ 上一主題|下一主題