用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 想問係味5日都要著學校長襪
go

想問係味5日都要著學校長襪 [複製鏈接]

想請問大家知唔知casual校服時候或P.E.堂係味都要著有學校logo既長襪呢?

我見到呀囝果日唔係好習慣熱天都著住長襪,如果可以自行casual 日揀著短襪咁就好lo.....

0    0    0    0

醒目開學勳章

我估應該都係要著長襪上PE堂,因為學校只可以藉有logo的襪。

原帖由 JackyBaBa 於 10-8-29 18:55 發表
想請問大家知唔知causual校服時候或P.E.堂係味都要著有學校logo既長襪呢?

我見到呀囝果日唔係好習慣熱天都著住長襪,如果可以自行causual 日揀著短襪咁就好lo..... ...

原帖由 Whitepine 於 10-8-29 19:25 發表
我估應該都係要著長襪上PE堂,因為學校只可以藉有logo的襪。

咁我諗都幾甘...我見對長襪差唔多拉到上膝頭,呀囝熱天時就覺得隻腳又局又痕...
唉, 真係頭痛...

醒目開學勳章

其實我覺得LMC的校服,以至分househenix, Unicon...都好英國貴族學校style。D學校都係著長襪。

原帖由 JackyBaBa 於 10-8-29 19:59 發表

咁我諗都幾甘...我見對長襪差唔多拉到上膝頭,呀囝熱天時就覺得隻腳又局又痕...
唉, 真係頭痛...

原帖由 Whitepine 於 10-8-29 20:12 發表
其實我覺得LMC的校服,以至分househenix, Unicon...都好英國貴族學校style。D學校都係著長襪。

無錯,我其實都覺得好好睇同英國classic feel,著得呀囝好形仔
不過如果casual day既時候學校出埋短襪比我地選擇咁就真係perfect啦...

但我懷疑有logo 對長襪係formal uniform 果日先要著. 其他日子可以著返普通白襪啊.

聽日求証一下囉, 若佢日日要著, 我估買校服時學校會提我地要買五對0既
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員
‹ 上一主題|下一主題