用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈量堂和藍田靈量堂, 邊間好d??
go

鑽石山靈量堂和藍田靈量堂, 邊間好d?? [複製鏈接]

有冇人知鑽石山靈量堂和藍田靈量堂邊間好d啦?? 係唔係鑽石山靈量堂師資好d架??
   0    0    0    0

其實2間compare, 鑽石山果間比較少d負面消息, 你肯找下料, 你會發現藍田果間的家長, 有不少微言的

醒目開學勳章

我都想知呀~~

考慮咁兩間一齊報左先,之後再諗.

我個女出年1月插班LAMTIN N班, 出年K1就會直接升去DH, 上星期去LT聽家長講座, 聽落去D教學唔錯, N班都可以每星期有2堂英文, 1堂普通話, 上堂又好多走動, 比佢地自由發揮....

我非常喜歡佢地LT分校學校環境, 可能以前係日人學校, 所以地方真係好大又靚, 攪到我唔想同個女升K1時去DH(老師係INTERVIEW時要你講埋升K1係LT原校升定去DH升), 因為細好多(但我朋友係總校讀, 話DH係4間學校入面係最好的), 我驚到時個女適應唔到

我個女係藍田度讀K1, 0的老師一定有愛心, 因為我個女講野比較差, 老師會好有耐性等佢講...
而我個女好鍾意返學又好鍾意0的老師, 成日都話要返學,又成日提住老師個名, 同工人講go to school. change clothes...
我問佢學校0的野又肯肯地答...進步左好多...
又成日唱校歌...

我個女係藍田度讀K1, 0的老師一定有愛心, 因為我個女講野比較差, 老師會好有耐性等佢講...
而我個女好鍾意返學同老師, 成日同我工人講go to school, change clothes...
我返到屋企, 問佢學校0的野可以答到少少, 又已經識唱校歌...成日唱, 又識多左0的學校英文歌, 又係成日唱, 因為我同工人都唔識唱..所以係0係學校學既...

真係少功課, 見其他學校開始有...佢未有, 呢樣我又唔擔心, 因為呢0的野可以係屋企自己同佢做...
不過真係好活動教學, 每日見佢做0的活動都有唔同, 都幾好呀!!~

而且0的通告交帶, 同老師可以係intranet聯絡, 知道呀女情況, 又成日有相睇...清楚哂佢係學校做左乜, 學過乜, 表達唔叻既呀女, 都可以俾我地知道點同呀女傾學校0的野慢慢誘導佢講出黎

都幾好呀!!

‹ 上一主題|下一主題