用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 physics / chem. / bio
go

physics / chem. / bio [複製鏈接]

F.5 想補 physics / chemistry / biology 邊間好?
   1    0    0    0

chem 有一間在太子,但只補專項- chemisty
阿Sir是HKU 化學碩士.  我覺得十分好, 很詳细, 教得快過學校.  但有d家長較喜數一個$補3科

有一間專補chem 係灣仔,不過好怪,呀姨甥女話F.6係抽籤先有位,其他form 唔知?

唔好意思,我pm 唔到,話我地區時間唔岩,但係親子個邊又ok, 不過姨甥女話 form 6 已 full,其他 form唔知 。電話係25196682

littleyan,

pls pm the details to me, thanks:loveliness:

好奇怪, 之前明明把website給了大家,唔明點解唔見咗.  Element Chemistry Learning Centre www.elementclc.com

我諗問這個問題之前,請先要講出位於的地區和要的補習方式- 個人,小組,大班。

不同科不同區有不同選擇,講清楚點睇下我地幫唔幫到你。

littleyan

專補chem ???how about bio & physic???

thanks

Physics 我是找私人補習.

我個女都是 F.5, 也是想補 physics,
chemistry & biology, 還有 bafs; 我住港島區, 請問大家有無好介紹??

Bio 好難找, 如果有好介紹我都想要.
我個仔話背晒本Bio書都無用, 因為唔會出書.
大多數都是日常生活的應用.  所以掌握唔到.
但個個都話Bio死背就得, 好無奈!

我想要太子區!!

原帖由 littleyan 於 10-11-17 14:19 發表
Bio 好難找, 如果有好介紹我都想要.
我個仔話背晒本Bio書都無用, 因為唔會出書.
大多數都是日常生活的應用.  所以掌握唔到.
但個個都話Bio死背就得, 好無奈!

我想要太子區!! ...

Did your son read the book" Basic Principles in
Biology"?It's useful in answering questions in exams. There is DSE version(Bk1 only),but I think the CE version is also suitable for DSE students to study.

有些離題,請諒。小女讀F.5 ,想補 Maths 和 Physics, 邊間好? Thanks.
‹ 上一主題|下一主題