用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園暨幼兒園2010-2011
樓主: hoyinghar
go

基督教中心幼稚園暨幼兒園2010-2011 [複製鏈接]

我覺得小朋友最叻就是找媽媽嘅弱點.....我Candace都係....
佢現在都係搭校車....見到校車到時就會喊....但又會跟媬母EE上車....
媬母EE話當校車一開,佢就會收聲,隨即撩EE傾計......:>
直至現在,每日都話唔返學,放學時又話好開心....而黃老師話佢係學校已經冇再喊....所以我相信只係個過程....會適應的...

今日幫囝囝買咗冬季校服啦, 運動衫褲一套、白色裇衫、灰色短褲、灰色長褲(for 極寒冷天氣著)、冷外套、夾棉褸, 齊齊整整一set, 總共$675。 初時我覺得好貴, 但係諗諗吓都覺得OK啦, 因為淨係件褸都要$205, 不過件褸好正, 夠厚, 又擋到風! 依家只係欠灰色羊毛襪, 校服公司叫我自己出外面買, 因為佢無咁細size賣喎!

原帖由 hoyinghar 於 10-9-24 12:47 發表
Tinny, 最好買埋啦...夾棉褸應該會暖d....我唸住十月份至買.....
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

宇翹媽媽,不要太過自責,有很多时候,我們都不忍看著自己兒女喊...才會答應要求....說真,我跟你一樣,都還在學習中....尢其是小朋友...佢地巳經知道你邊樣係你底線......但希望你和我一齊努力...我個女...成日同我發脾氣,又唔彩我...有時我話佢...佢又突登唔要我,要爸爸......激死我..-_-軟硬都有,都唔知應該點教佢...

所以,請你不要灰心,每個小朋友都有過度期,我相信宇翹係一樣; 希望你撘校車後,宇翹會有進步! 加油啊^^

原帖由 avkids 於 10-9-24 23:22 發表
各位媽咪今天我做了一個很錯誤的決定,因宇翹今朝一早睡醒,望了我們一眼就喊起來嚷要到婆婆屋企,而我都未起,也沒有向他說話.他就不斷說去婆婆屋企,兩眼不斷流眼淚.我就對他說,今天要返學,又有生日會,不去婆婆屋企 ...
‹ 上一主題|下一主題