用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 返學放學時間
go

返學放學時間 [複製鏈接]

好想知返學放學時間..及有校車去柴灣嗎?有的話大約幾點落車??

我囡囡k3, 我對sfcs都好有興趣, 不過住得遠,又擔心功課多的話...囡囡handle 唔到..

請問有家長可以share 嗎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我都係柴灣區,學校好多小朋友都係柴灣區,學校有校巴,上車時間大約650,落車時間大約400,不過校車費就好貴,要成一千. 其實車程時間唔係好耐,大約25-30分鐘.
原帖由 chanbaby 於 10-9-5 22:30 發表
好想知返學放學時間..及有校車去柴灣嗎?有的話大約幾點落車??

我囡囡k3, 我對sfcs都好有興趣, 不過住得遠,又擔心功課多的話...囡囡handle 唔到..

請問有家長可以share 嗎? ...

thank you PoloarBB....我囡囡而加跑馬地返柴灣都$790...
不過最担心係冇時間做功課..

原帖由 polarbb 於 10-9-6 10:33 發表
我都係柴灣區,學校好多小朋友都係柴灣區,學校有校巴,上車時間大約650,落車時間大約400,不過校車費就好貴,要成一千. 其實車程時間唔係好耐,大約25-30分鐘.
...

醒目開學勳章

我地之前校車費係5百幾咋.你預返到屋企係4點. 你想轉校?
原帖由 chanbaby 於 10-9-7 13:29 發表
thank you PoloarBB....我囡囡而加跑馬地返柴灣都$790...
不過最担心係冇時間做功課..

唔係轉校. 囡囡k3,諗緊升小一選校..
請問st francis 係咪好谷,好多功課架?

原帖由 polarbb 於 10-9-7 13:43 發表
我地之前校車費係5百幾咋.你預返到屋企係4點. 你想轉校?

醒目開學勳章

其實谷唔谷係好睇個人,對我對個女黎講一D都唔覺谷,考試默書佢都好輕鬆,不過個人認為真係多功課,平時係唔會有時間溫書,只靠星期六日溫.
原帖由 chanbaby 於 10-9-18 08:16 發表
唔係轉校. 囡囡k3,諗緊升小一選校..
請問st francis 係咪好谷,好多功課架?

小朋友好快適應, 我地住係好遠係東涌 ..
我小朋友就係中環上落校車之後再坐地鐵返去 .. 而家每日 4:30-4:45 返到屋企換衫沖涼, 比佢抖一陣大約5:30度就開始做功課同溫習, 做到 7:00 就食飯, 食完就比佢睇一陣電視, 8:30 就入房瞓 ..
‹ 上一主題|下一主題